Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Σ.Κ για το θάνατο του Θανάση Βουρεκά

Στις 15 Δεκέμβρη έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Θανάσης Βουρεκάς σε ηλικία 69 ετών. Ο σκακιστικός κόσμος έχασε έναν ανιδιοτελή εργάτη, αγωνιστή και οραματιστή.

Ο Θανάσης Βουρεκάς είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ, υπήρξε επί σειρά χρόνων η ψυχή του ΠΣΣ Ανάκασας και μέχρι την τελευταία στιγμή επιμελούνταν την «Σκακιστική Επιθεώρηση», τριμηνιαία έκδοση του ΠΣΣ Ανάκασας. Τη δεκαετία του 70 έκδιδε το «79», που ήταν και η πρώτη σκακιστική εφημερίδα στην Ελλάδα.

Εκτός από το σκάκι, στα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε και με το ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας του «Αστέρα» Αμπελοκήπων, ενώ γνωστή ήταν και η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική.

Είχε δραστήρια συμμετοχή στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας.

Παρά τον κλονισμό της υγείας του τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον τα τεκτενόμενα στο ελληνικό σκάκι και την ΕΣΟ, καθώς και τις προσπάθειες της Νέας Σκακιστικής Κίνησης, την οποία στήριξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της.

Στην κηδεία του που έγινε την Τρίτη 16 Δεκέμβρη παρέστησαν εκ μέρους της ΝΣΚ οι Νίκος Σερετάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ και Οδυσσέας Βαζελάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ και πρόεδρος του ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η Νέα Σκακιστική Κίνηση εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τον ΠΣΣ Ανάκασας.

Νέα Σκακιστική Κίνηση
neaskaki2008@yahoo.gr
Αποθήκευση σε PDF

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για τον άνθρωπο που έφυγε, αλλά και κρίμα για τους της ΝΣΚ, που δεν ενημέρωσαν κανένα - είμαστε πιο πολλοί αυτοί που θα θέλαμε να πούμε το "τελευταίο αντίο".

barbis είπε...

Άνθρωποι με ανιδιοτελή προσφορά στο σκάκι δεν έχουν απομένει και πολλοί σήμερα.Αν έμενα και εγώ Αθήνα όπως παλιά θα πήγαινα στην κηδεία σίγουρα και ας μην τον γνώριζα.Όσο για το θέμα της ενημέρωσης ας απαντήσει κάποιος της ΝΣΚ, εμάς εχθές μας το έστειλαν και το βάλαμε αμέσως.