Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Η Ε.Σ.Ο Καταργεί την Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ.


To Δ.Σ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση του στις 12/12/2009 πήρε την πρωτοφανή απόφαση της παύσης της λειτουργίας της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (ΤΕΣΣΑΣ).

Η ΤΕΣΣΑΣ σύμφωνα με το άρθρο 1.33γ του Διοικητικού Κανονισμού της Ε.Σ.Ο αποτελείται από πέντε μέλη εκ των οποίων τον πρόεδρο ορίζει το Δ.Σ της Ε.Σ.Ο ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη εκλέγονται μεταξύ των αντιπροσώπων των σωματείων. Δημιουργείται έτσι το εύλογο ερώτημα αν το Δ.Σ της Ε.Σ.Ο έχει το δικαίωμα να καταργήσει όργανο που αποτελείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους σωματείων. Σίγουρα η Ε.Σ.Ο σύμφωνα με το άρθρο 1.15 του διοικητικού της κανονισμού μπορεί να καταργήσει επιτροπές που όλα τα μέλη τους είναι ορισμένα από το Δ.Σ ενώ υποχρεωτικά ο πρόεδρος τους είναι μέλος του Δ.Σ όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 1.17 του Δ.Κ της Ε.Σ.Ο, πολύ αμφιβάλλουμε όμως αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε τοπικές επιτροπές με υποχρεωτικά εκλεγμένους αντιπροσώπους σωματείων όπως η ΤΕΣΣΑΣ και άλλες επιτροπές που περιγράφονται στο άρθρο 1.33.

Το βέβαιο είναι πως πολύ σύντομα θα μάθουμε από τα αρμόδια νομικά όργανα αν η απόφαση της παύσης της λειτουργίας της ΤΕΣΣΑΣ είναι νόμιμη ή αποτελεί αυθαιρεσία...


Αποθήκευση σε PDF

8 σχόλια:

Ιστορικός είπε...

Κι όταν πάλι είπαν στο Διογένη τον φιλόσοφο:«οι Σινωπείς σε καταδίκασαν σε εξορία»,απάντησε:«Και εγώ εκείνους τους καταδίκασα να μείνουν».

highaftos είπε...

Γειά χαρά σας παιδιά και χρόνια ..καλά με υγεία....
Φυσικά,δε σχολιάζω την απόφαση,γιατί δεν αντέχει σε κανένα μα κανένα σχολιασμό!!..
Είτε νομότυπη,είτε νομιμοφανής,είναι επιεικώς,το λιγότερο απαράδεκτη,ενδεικτική του .."εξαιρετικού" κλίματος της ΕΣΟ!...
Για τη φωτογραφία,σας συγχαίρω(!!) και μια που περιμένετε περι του νόμιμου ή του αυθαίρετου της απόφασης της ΕΣΟ,πιστεύω οτι θ'αποδειχθεί τόσο αυθαιρεσία δυστηχώς,όσο αυθαίρετο μπορεί να είναι το ...γεύμα ενός κορκόδειλου!
Όσο για τυχόν ..δάκρυα,που μπορεί δείτε ή ..ν'ακούσετε απο διάφορους,θα'ναι σίγουρα κορκοδείλια...
Να'στε καλά και να'χετε καλές γιορτές....

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Παλληκάρια, το πρωτάθλημα το Γενάρη θα γίνει ?. Ενημερώστε με έγκαιρα γιατί αλλιώς θα παίξω στο διασυλλογικό της Ρωσίας (Η Τ.Σ.Σ.Κ.Α Προαστίων Μόσχας με ‘παρακαλάει’, δίνουν γη και πάγο(το ύδωρ έχει παγώσει) για να με πάρουν από τον Κρυονερίτη αλλα ο πρόεδρος ανθίσταται σαν γνήσιο Λεβαδίτικο παλληκάρι) και έτσι η ΤΕΣΣΑΣ θα χάσει έναν ακόμη παιχταρά!

barbis είπε...

@ Ιστορικός και highaftos πολύ σωστές και γλαφυρές οι παρατηρήσεις και οι περιγραφές σας.Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και ακόμα χειρότερα.Γιώργο το πρωτάθλημα αρχίζει 10 Ιανουαρίου οπότε προλαβαίνεις να παίξεις και στη Ρωσία.Η προκήρυξη που μας έστειλε η ΕΣΟ έχει μέσα ένα "κατακάθι" απ' τις φαεινές ιδέες του Ζαννιά.Προβλέπει από του χρόνου την εισαγωγή δύο κατηγοριών Α1 και Α2 με 12 και 10 σκακιέρες αντίστοιχα.Μόνο οι ομάδες της Α1 θα μπορούν να ανεβούν στην Α Εθνική και η οποία Α1 θα στελεχώνεται με τις 3 πρώτες ομάδες των δύο φετινών ομίλων.Εγώ και ο Γιώργος ο Παγουρόπουλος θεωρούσαμε αυτή την πρόταση από τότε που την προωθούσε ο Ζαννιάς σοβαρή υποβάθμιση της περιοχής μας πολύ περισσότερο μάλιστα που υπάρχουν ομάδες με πάρα πολλά μικρά παιδιά(Η δεύτερη ομάδα Λαμίας,ο Αβαξ και Πεσσοί,ο Άγιος Κωνσταντίνος κ.τ.λ) και οι δύο χαμένες θέσεις(νεάνιδα,έφηβος) θα τις επηρεάσουν.Αν μη τι άλλο αυτή η ρύθμιση αποτελεί "δεκανίκι" για διαλυμένες ομάδες τελικά περισσότερο κακό θα τους κάνει παρά καλό διότι θα πάψουν να δουλεύουν να βγάλουν μικρά και στο τέλος θα παίζουν μόνο κύπελλο!Κατά τα άλλα ο έφορος σκακιού της ΕΣΟ ο Βασίλης ο Ανδρώνης ξεκίνησε αρκετά δημοκρατικά δεν πέρασε το απαράδεκτο καλεντάρι Ζαννιά που ανέγραφε "τάχα ενδεικτικά" τις πόλεις διεξαγωγής των επόμενων αγώνων της ΤΕΣΣΑΣ(φτου πιπέρι αυτό δεν υπάρχει πια:)) και σκοπό είχε την απευθείας επίδοση διοργανώσεων, ενώ τώρα ο Ανδρώνης έστειλε στα σωματεία πρόσκληση για όποιον ενδιαφέρεται να στείλει πρόταση για να αναλάβει κάποια διοργάνωση.Απομένει να δούμε που και πότε θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος για να παραβρεθούμε...

Ανώνυμος είπε...

Περπατώντας αργά στην προκυμαία
“Υπάρχω” λες κι ύστερα “Δεν υπάρχεις”.
Φτάνει το πλοίο υψωμένη σημαία.
Ίσως έρχεται ο κύριος νομάρχης.
Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας πέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.

Συγγνώμη κύριε ποιητά που διαταράσσουμε τη μακαριότητά σας
αλλά όπως βλέπετε δεν αηδιάζουν με τους εαυτούς τους.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

‘Εξαιρετική’ η Ιδέα να διαμορφώνονται οι σκακιέρες με βάση το διεθνές καλμουχικό ελο και όχι το Ελληνικό. Ειδικά για την ΤΕΣΣΑΣ όπου τα τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση είναι πια ρουτίνα (χι,χι,χι). Μπράβο στη ΕΣΟ για την εξαίρετη ιδέα και για το πόσο σέβεται τους πίνακες της της εθνικής αξιολόγησης. (όχι βέβαια ότι ο Καλμούχος είναι καλύτερος έτσι..). Βρε ουστ που θα λεγε και ο Παπαγιαννόπουλος.

barbis είπε...

Xα χα είδες μεγάλα κόλπα που κάνει η ΕΣΟ τώρα που ανέλαβε;Με το διεθνές ΕΛΟ η σειρά των σκακιστών κύριε Ριζόπουλε!Αμ τι νόμιζες επειδή δεν έχεις εσύ και έχεις σκάσει από τη ζήλια σου;Εγώ είμαι διεθνής παίχτης παρακαλώ:)Παίξε τώρα πέμπτη σκακιέρα στη Λιβαδειά!Μέχρι και η γυναικεία μας σε σκίζει με 1708 διεθνές.

barbis είπε...

Kαι για να σοβαρευτούμε λίγο Γιώργο όντως είναι απαράδεκτο στην επαρχία να βάζουν τη σειρά των σκακιστών με το διεθνές ελο.Εδώ στην Αθήνα έπαιζα από το 1993 εώς το 2005 ανελλιπώς σε πρωτάθλημα και κύπελλο και σε κάποια λίγα τουρνουά και δε μου είχαν βγάλει διεθνές έλο!Αν δεν πήγαινα σε Καβάλα και Καλαμαριά ακόμα χωρίς αποτέτοιο θα ήμουν.Ας το καταργήσουν τότε το ελληνικό τελείως να ησυχάσουμε.
Υ.Γ:Αλλά και πάλι φτου σας κύριε Ριζόπουλε να μην έχετε διεθνές.Πρέπει να ξέρετε ότι η ψαροκώσταινα Ιστιαία έχει τρεις διεθνοελούχους και σας προσκαλούμε να μεταγραφείτε σε εμάς να παίξετε τέταρτη σκακιέρα:)