Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Όμορφη Πρωτοβουλία από τον Σκακιστικό Όμιλο Βόρειας Εύβοιας

Του Χρήστου Ζάκκα
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου bazaar στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από τον Σκακιστικό όμιλο Βόρειας Εύβοιας. Γνωριμία με το Σύλλογο και το σκάκι ως άθλημα, με μία τεράστια σκακιέρα να υπάρχει στο χώρο της πλατείας και αρκετά τραπεζάκια όπου είχαν στηθεί σκακιέρες και περίμεναν τους φίλους του αθλήματος αλλά και πολλά παιδιά για την πρώτη τους γνωριμία με το σκάκι.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Πήττας μας δήλωσε πως αυτή η εκδήλωση είναι η συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών του σκακιστικού ομίλου για την προώθηση του αθλήματος του σκακιού στην περιοχή μας. Στόχος του συλλόγου είναι η προώθηση του αθλήματος κυρίως στις μικρές ηλικίες και η ανάδειξή του ως ένας τρόπος για την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας και της ευχάριστης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Ο Σκακιστικός όμιλος βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας έχοντας να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες, όπως οι τρίτες θέσεις στο Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και η ανάδειξη νέων ταλαντούχων αθλητών. Βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και πάνω από όλα είμαστε ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες του αθλήματος. Δεν έχουμε αυτοσκοπό την προβολή μας ούτε το οικονομικό κέρδος αλλά πρώτιστα να περνάμε δημιουργικά και όμορφα το χρόνο μας και να φέρνουμε κοντά μας νέους ανθρώπους που να αγαπήσουν το σκάκι.
Το μέλος του Συλλόγου Γ. Σκουρτανιώτης μας διαβεβαίωσε πως αντίστοιχη εκδήλωση για γνωριμία με το σκάκι και το Σύλλογο θα ακολουθήσει και στην Αιδηψό στο χώρο του «Χριστουγεννιάτικου χωριού» που θα είναι έτοιμο τις προσεχείς ημέρες.


Αποθήκευση σε PDF

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την πρωτοβουλία σας,η ατμόσφαιρα ήταν άκρως γιορτινή αναδεικνύωντας την ευγένεια και το σεβασμό του αθλήματος.Δεν το πρόλαβα,δυστυχώς από την αρχή,αλλά άκουσα τα καλύτερα λόγια απολαμβάνοντας έναν καφέ στην Αίγλη. Η Βόρειος Εύβοια είναι όμορφη και το χειμώνα. Μακάρι,ανώνυμε φίλε ο κόσμος να γινόταν καλύτερος με Καρυωτάκη.Και πάλι μπράβο και καλά χριστούγεννα σε όλους.