Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Πρωταθλήτρια ΤΕΣΣΑΣ 2009 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας

Του Γιώργου Σκουρτανιώτη

Πρωταθλήτρια Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. 2009 αναδείχτηκε η ομάδα της Χαλκίδας , “Παλαμήδης ο Ευβοεύς” στον τελικό πρωταθλήματος Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. που έγινε στην Λιβαδειά την Κυριακή 01/11/09, σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Φίλιππος", μεταξύ του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας και της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Σίμος Δημόπουλος και ο Νικόλαος Πήττας και βοηθός διαιτητή ο Γιώργος Σκουρτανιώτης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με νίκες της Λαμίας στις νεανικές σκακιέρες, αλλά στη συνέχεια ο Παλαμήδης επικράτησε σε όλες τις ανδρικές σκακιέρες, τη γυναικεία ενώ σημείωσε και μια νίκη με το Σεραφείμ Τσουνή στην εφηβική σκακιέρα κάτω των 16 ετών.
Στη γυναικεία σκακιέρα για την Χαλκίδα έπαιζε η παγκόσμια πρωταθλήτρια για το 2004 – 2006 GM από την Βουλγαρία, Αντουανέτα Στεφάνοβα.

Αξίζει να σημειώσουμε το παρακάτω γεγονός:
Στην τελευταία αναμέτρηση στην τέταρτη σκακιέρα μεταξύ των Αντωνίου Βασίλειο για την Χαλκίδα και Αιμίλιο Παγουρόπουλο για την Λαμία, ενώ το πρωτάθλημα είχε πλέον κριθεί χωρίς να έχει σημασία το πώς θα λήξει η αναμέτρηση, ο Γιώργος Παγουρόπουλος αρχηγός της Λαμίας πρότεινε ισοπαλία, αφού δεν είχε σημασία το αποτέλεσμα. Ο παίκτης της Χαλκίδας δέχτηκε ενώ η θέση του φαινόταν πως κέρδιζε, αντίθετη ήταν όμως η άποψη του Αιμίλιου, ο οποίος δε δέχτηκε την ισοπαλία (ενώ φαινόταν ότι έχανε). Ήταν σαν να έλεγε εγώ θα παλέψω μέχρι το τέλος, όπως και έκανε, πίεσε τον αντίπαλο του χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Αιμίλιος μας έδειξε την πίστη του, το μέτρημα του στο φινάλε και λογικά πίστευε ότι άλλο να χάσεις “στα σημεία” με σκορ 6-6 και άλλο το καθαρό 7-5! Σίγουρα είναι αξιέπαινος για το πείσμα του και τη σκληρή προσπάθειά του.
Συγχαρητήρια βεβαίως θα δώσουμε και στην πρωταθλήτρια ομάδα της Χαλκίδας.

Μετά τον αγώνα ακολούθησε απονομή κυπέλλων και στις δυο ομάδες οι οποίες πριν αναμετρηθούν στον τελικό, είχαν πρωτεύσει στο Βόρειο Όμιλο η Λαμία και στο Νότιο Όμιλο η Χαλκίδα.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες που έφτασαν μέχρι την κορυφή.

Ακολούθησε η απονομή του πρωταθλήματος και μεταλλίων στην ομάδα της Χαλκίδος.


Αποθήκευση σε PDF

12 σχόλια:

barbis είπε...

Συγχαρητήρια στους αθλητές της Σ.Α Χαλκίδας για την επιτυχία τους και πολλά μπράβο στους αθλητές του Σ.Ο Λαμίας για την μαχητικότητα τους.Ο Σ.Ο.Λ απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι διαθέτει το καλύτερο φυτώριο στην ΤΕΣΣΑΣ.Εύχομαι στη Σκακιστική Ακαδημία να κερδίσει το πρωτάθλημα και του χρόνου ώστε να μη χρειαστεί μπαράζ με τον πρωταθλητή του 2009 για την άνοδο στην Α Εθνική.Και φυσικά αυτό το λέω διότι αν δε βγει πρώτη το 2010 τότε θα χρειαστεί η ΤΕΣΣΑΣ να να πληρώσει με διαταγή της ΕΣΟ(!) δύο ξενοδοχεία πολυτελείας για να παίξει η Σκακιστική Ακαδημία τους αγώνες της και όχι ένα όπως έγινε φέτος.Ήδη τα περιττά αυτά έξοδα θα επιβαρύνουν τους αθλητές που έπαιξαν στο ατομικό ανδρών στην Αιδηψό και ακόμα περιμένουν να πάρουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.
Υ.Γ:Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Σ.Α Χαλκίδας για το βίντεοκλίπ που αφιέρωσε στην ιστοσελίδα του στα μέλη της ΤΕΣΣΑΣ και ανταποδίδω ως αντιπρόεδρος TEΣΣΑΣ με μια ειδική αφιέρωση με τραγούδι από βορειοευβοιώτη τραγουδιστή:http://www.youtube.com/watch?v=IrhDLT1Daj8&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Μπαρμπη,
παρακολουθω απο μακρια το μπαραζ ανακοινωνεσεων στον ιστοτοπο της Σ.Α Χαλκιδας κατα της ΤΕΣΣΑΣ και της τοπικης ΤΕΔ.
Υπαρχει καποιος σοβαρος λογος (εγινε καποια παρατυπια)η υπαρχουν αλλες σκοπιμοτητες πισω απ ολα αυτα?
Σας ρωτω γιατι εχω καταλαβει απ το ιστολογιο σας οτι δεν δισταζετε να θιγετε οποιαδηποτε δυσλειτουργια μεσα στην ΤΕΣΣΑΣ.
Ευχαριστω,
Αλεξης

barbis είπε...

To είπες και μόνος σου Αλέξη διαβάζεις το μπαράζ ανακοινώσεων και επιθέσεων και δεν μπορείς να καταλάβεις που είναι οι παρατυπίες!Παρατυπία για κάποιους είναι ότι ο Δόγανος δεν ήξερε να φτιάξει τα ρολόγια στη Λιβαδειά - λες και κάθε διαιτητής πρέπει να ξέρει να ρυθμίζει όλους τους τύπους ρολογιών που κυκλοφορούν-αποκρύπτοντας ότι είχε φέρει έτοιμα ρυθμισμένα ρολόγια του Σ.Ο.Λ τελευταίας τεχνολογίας που κάποιοι δεν τα δέχθηκαν για να κάνουν "μανούρα".Άλλη "σοβαρή" παρατυπία είναι που δεν υπήρχε διαιτητής για έναν αγώνα της ΤΕΣΣΑΣ ενώ πέρυσι που ήταν πρόεδρος της ΤΕΔ ο Ζαννιάς οι μισοί αγώνες έγιναν χωρίς διαιτητές αλλά τότε εκτός από εμένα κανένας δε μιλούσε.Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν πολλές σκοπιμότητες τις οποίες δυστυχώς βοηθά με τη στάση της η σημερινή διοίκηση της ΕΣΟ η οποία στην περιοχή μας πλέον αποτελεί μειοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αυτές οι γυναίκες του πρώην ανατολικού μπλοκ εκτός από ομορφιά ξέρουν και σκάκι.Θανάση φέρε καμία απ'τ μέρη μας.

barbis είπε...

To μόνο εύκολο,εδώ στις Σέρρες που μένω η Βουλγαρία δίπλα είναι!Πείτε μου μόνο πόσo έλο θέλετε να έχει, πόσο όμορφη τη θέλετε και θα σας φέρω:)

Ανώνυμος είπε...

Την Антоанета Стефанова την προπονούσε ο гм Деян Божков γι'αυτό παίζει καλά.
Αν δεν κατανοείτε Βουλγαρικά να τα μεταφράσω :)

barbis είπε...

Ο Dejan Bojkov είναι ο προπονητής?

barbis είπε...

Έχει και δικό του σκακιστικό blog βλέπω και γράφει πολλές λεπτομέρειες για τα τουρνουά στην Ελλάδα,ειδικά για την Καβάλα
Δείτε εδώ:http://dejanbojkov.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

thanasi o bojkov htan proponhths ths kavalas persi,ara einai logiko na grafei gia thn kavala kuriws sto blog tou

Ανώνυμος είπε...

Θα τη δοκιμάσω(στο σκάκι εννοώ) και θα σας πω μετά πόσο καλή είναι.Ο κύριος που ξέρει τη γλώσσα ας με βοηθήσει στη μετάφραση.

Ανώνυμος είπε...

san kai esena anonyme koukoulofore xriazete ekato sto skaki enow

SAE-20 είπε...

Συγχαρητήρια για το μπλογκ σας και μην επηρεάζεστε από ορισμένους ανεγκέφαλους που πάνε να σας φιμώσουν ή να σας φοβίσουν!
Συνεχίστε δυναμικά, σας διαβάζουμε με ενδιαφέρον και στην Αθήνα!