Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Συγκέντρωση Σωματείων ΤΕΣΣΑΣ - Αποτελέσματα Ψηφοφορίας

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η προγραμματισμένη συγκέντρωση των σωματείων της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς. Στην πρόσκληση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκαν οι εκπρόσωποι και των 10 σκακιστικών σωματείων της ΤΕΣΣΑΣ. Από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΟ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ.Μακρόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ.Ευσταθόπουλος, ο κ.Σκυριανόγλου καθώς και ο κ. Νίκος Σερετάκης της Ν.Σ.Κ. ο οποίος προσήλθε με προσωπική του πρωτοβουλία και όχι ως εκπρόσωπος της ΕΣΟ.


Στη συγκέντρωση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το σκάκι της περιοχής ενώ ακολούθησε ψηφοφορία για την επιλογή του νέου προέδρου της ΤΕΣΣΑΣ και των τεσσάρων υπολοίπων μελών του Δ.Σ. Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου ήταν οι κ. Γιώργος Παγουρόπουλος του Σ.Ο. Λαμίας και Τσουνής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας οι οποίοι και ισοψήφησαν με 5 ψήφους ο καθένας. Μετά το ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα η εκλογή του προέδρου επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στην απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΟ.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και 2η ψηφοφορία για την εκλογή των υπολοίπων μελών του Δ.Σ της ΤΕΣΣΑΣ. Στην ψηφοφορία αυτή παρουσιάστηκε το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Υποψήφιοι ήταν οι εκπρόσωποι και των 10 ομάδων της ΤΕΣΣΑΣ συμπεριλαμβανομένων και των δύο υποψηφίων προέδρων! Τα αποτελέσματα ήταν:


ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΨΗΦΟΙ
ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ 6
ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ 5
ΖΑΝΝΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ Σ.Ο. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 5
ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Σ.Ο. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ 5
ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Σ.Ο. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 5
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε.ΣΚ.ΑΜΦΙΣΣΑΣ 5
ΡΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.Σ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ 5
ΤΣΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.Α. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 5
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ Σ.Ο. ΙΤΕΑΣ 5
ΖΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Ν.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ 4

Και σε αυτή την πολλαπλή ισοψηφία καλείται να δώσει λύση η ΕΣΟ με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη συνέλευση του Δ.Σ. την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009.

Αποθήκευση σε PDF

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κα Σιρκελή, πολυ καλή αναρτηση. Ευχαριστούμε.
Όμως υπάρχουν απορίες:
1. Γιατι στη δευτερη ψηφοφορία ήταν παλι υποψήφιοι οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι; Δε μπορούσαν να βάλουνε κάποιον άλλο απο το σωματείο τους;
2. Με τι κριτήρια θα αποφασίσει για το νεο πρόεδρο το ΔΣ της ΕΣΟ;
3. Είναι κανείς απο τους 3 του ΔΣ της ΕΣΟ που παραβρέθηκαν έμισθος ή όχι συνεργάτης κάποιου απο τους 2 υποψήφιους προέδρους;
ΚΑΙ 1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ:
Αντι για κλήρωση ή τοποθέτηση απο πάνω, γιατί δεν παίζουν παιζουν κανα μπλιτσάκι οι μεγαλοπρόεδροι; Σκακιστές
δεν είμαστε?

barbis είπε...

Απ' ότι ξέρω από κάθε σωματείο μπορεί να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος οπότε μάλλον δεν είχαν δικαίωμα να βάλουν κάποιον άλλον στη δεύτερη κλήρωση.Στη δεύτερη ερώτηση δεν ξέρω δεν απαντώ στην τρίτη είναι γνωστό ότι ο κύριος Σκυριανόγλου είναι τεχνικός σύμβουλος του κυρίου Τσουνή.Σχετικά με την πρόταση σου, ας παίξουν σκάκι από την κλήρωση ή τον ορισμό πιο δίκαιο θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Στην δεύτερη και εξίσου σημαντική ψηφοφορία για αμεση εκλογή του 5μελούς ΔΣ της ΤΕΣΣΑΣ, μόνο ο Παγουρόπουλος εξασφάλισε την συμμετοχή του στο ΔΣ της ΤΕΣΣΑΣ. Τα υπόλοιπα 4 μέλη του ΔΣ, θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό να εκλεγούν και όχι να κληρωθούν.Στην επαναληπτική ψηφοφορία δεν θα μετέχει ούτε ο Παγουρόπουλος , ο οποίος ήδη εξελέγει, ούτε ο Ζάχος διότι ήρθε τελευταίος με 4 ψήφους. Συνεπώς δεν μπορεί το ΔΣ της ΕΣΟ να εκλέξει για πρόεδρο κάποιον, ο οποίος δεν έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο ΔΣ της ΤΕΣΣΑΣ. Σημειωτέον, την συγκεκριμένη πρόταση επι της διαδικασίας αυτής ( άμεση εκλογή απο τα σωματεία των πέντε μελών του ΔΣ της ΤΕΣΣΑΣ) την πρότεινε ο Πρόεδρος της ΕΣΟ .
Σύμφωνα με τον κανονισμό ,ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΉ ΚΑΜΜΊΑ ΑΠΌΦΑΣΗ σωματείων , ή τοπικής επιτροπής ή ΔΣ της ΕΣΟ, που αντιβαίνει στους αθλητικούς νόμους και κανονισμούς.

barbis είπε...

Ζητάμε συγνώμη από τον κύριο Σερετάκη που γράψαμε ότι δεν ήρθε σαν μέλος του Δ.Σ της ΕΣΟ διότι ήρθε με την ιδιότητα αυτή αλλά δεν ήρθε σαν εκπρόσωπος της ΕΣΟ.Πάντως ήταν πολύ καλό που παρέστει και κάποιος από την αντιπολίτευση στη συγκέντρωσή μας!

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένετε κανονική αδιάβλητη κλήρωση είστε γελασμένοι.Η εμπειρία δείχνει πως οι κληρώσεις του Μακρόπουλου είναι σικέ και θα βγούνε οι δικοί του.Έτσι στην Ελλάδα του 2009 άδικα συζητάμε για σκάκι.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό διότι βλέπω ότι παίρνει 119 ψήφους στις εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το ρεκόρ Γκίνες το έχετε στο τσεπάκι.Μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά όπου όλοι οι ψηφοφόροι είναι και υποψήφιοι:-)

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά έβαλαν όλοι οι υποψήφιοι διότι δύο από το παλιό Δ.Σ της ΤΕΣΣΑΣ που διαρρήγνυαν τα ιματιά τους ότι δε θα ξανασχοληθούν ξανά που εδώ και δύο χρόνια παραιτούνται και που μας έλεγαν να μπούμε εμείς για να δούμε τη γλύκα τελευταία στιγμή(;) το μετάνιωσαν και έβαλαν υποψηφιότητα.Ο δε μεταξύ τους διάλογος στην αίθουσα της συγκέντρωσης ήταν πολύ αστείος!"Μπες Χρήστο έλεγε ο ένας,όχι Σπύρο έλεγε ο άλλος,μπες-όχι μπες-όχι και στο τέλος μπαίνωωωωωωωω!"

Ανώνυμος είπε...

Tελικά ποιός έγινε πρόεδρος στην ΤΕΣΣΑΣ;

ΦΑΝΗ ΣΙΡΚΕΛΗ είπε...

Πρόεδρος είναι ο κ.Ζαννιάς. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι κύριοι Παγουρόπουλος, Γιαννούτσος, Παπακωνσταντίνου και Μπαρμπής

Ανώνυμος είπε...

Καλή δουλειά στο νέο ΔΣ.
Αντικειμενικά μιλώντας η εκλογή του Κυρίου Ζαννιά στη θέση του προέδρου αποτελεί εξαιρεική επιλογή, καθώς ο συγκεκριμένος συνδυάζει την πολύχρονη εμπειρία μαζί με την αποδεδειγμένη αγάπη για το σκάκι.Επί των ημερών του, μακριά από όποιες αντιπαραθέσεις η ΤΕΣΣΑΣ γνώρισε τεράστια ανάπτυξη και έγινε υπολογίσιμη δύναμη σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.Αν ξέρει κανείς λεπτομέρειες για την εκλογή(έγινε κλήρωση;) ας μας τις αναφέρει.

ΦΑΝΗ ΣΙΡΚΕΛΗ είπε...

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να συγχαρώ τον Θανάση Μπαρμπή για την εκλογή του στο Δ.Σ. της ΤΕΣΣΑΣ. Έχει ήδη συνεισφέρει πολύ στην ανάπτυξη του σκακιού στην περιοχή του με τις γνώσεις του και τη δική του εμπειρία στο χώρο. Ο Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας είναι δικό του παιδί και το φροντίζει με πολύ αγάπη με τη βοήθεια και του προέδρου Νίκου Πήττα. Πιστεύω ότι μέσα από το Δ.Σ. της ΤΕΣΣΑΣ θα έχει στο εξής περισσότερες ευκαιρίες να προσφέρει όσα μπορεί (και δεν είναι λιγά) στο αγαπημένο του άθλημα