Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

5ο ΟΠΕΝ "ΣΠΗΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ"

Από τις 22 εως τις 25 Ιουλίου 2010 θα διεξαχθεί το 5ο ΟΠΕΝ Σ.Ο. ΠΥΡΓΟΥ "ΣΠΗΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ" στον καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια χώρο του, το ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΗΛΕΙΑΣ.

Το φετεινό 5ο ΟΠΕΝ "ΣΠΗΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ" έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα. Είναι χωρισμένο σε δύο ομίλους, Α' και Β' με βάση την ηλικία των παικτών. Στον Α' όμιλο θα παίξουν οι σκακιστές και σκακίστριες ηλικίας άνω των 12 ετών και στον Β' όμιλο οι ηλικίας κάτω των 12 ετών. Αυτό γίνεται για να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους παίκτες του τουρνουά, ώστε οι παρτίδες να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το παιχνίδι να μην είναι άνισο για τους μικρούς σκακιστές που θέλουν και αυτοί να νοιώσουν την χαρά της νίκης. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα σκακιστές η σκακίστριες κάτω των 12 να παίξουν στον Α' όμιλο αν είναι κάποιας δυναμικότητας, όπως και αντίστροφα κάποιοι μεγαλύτεροι χαμηλής δυναμικότητας να παίξουν στον Β' όμιλο. Αυτό πάντα σε συνεννόηση με τους διοργανωτές.

Άλλη αλλαγή είναι τα χρηματικά έπαθλα που είναι μειωμένα σε σχέση με τα περσινά λόγω κρίσης, όπως μειωμένα είναι και τα παράβολα συμμετοχής, ενώ προβλέπεται η μείωση των παραβόλων για τα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ελπίζουμε οι αλλαγές αυτές να τύχουν αν είναι δυνατόν καθολικής αποδοχής και το ΟΠΕΝ του Σ.Ο. ΠΥΡΓΟΥ "ΣΠΗΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ" να παραμείνει ένα από τα σημαντικά σκακιστικά γεγονότα της Πελοποννήσου και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους σκακιστές και σκακίστριες.

Η προκήρυξη και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής στο www.chesspirgos.gr
Αποθήκευση σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: