Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

1ος ο Κωνσταντέλιας στο Β' Group της Καβάλας

Κώστας Κωνσταντέλιας
Ο φίλος σκακιστής του Σ.Σ.Λάρισας Κώστας Κωνσταντέλιας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του δεύτερου Group του διεθνούς τουρνουά της Καβάλας που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 8 Αυγούστου 2009. Παίζοντας όλες τις παρτίδες με το γνώριμο επιθετικό του στυλ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση συγκεντρώνοντας 8,5 βαθμούς σε 9 αγώνες και πετυχαίνοντας απόδοση διεθνούς έλο 2313! Το γεγονός ότι ο Κώστας αυτό τον καιρό υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία αυξάνει ακόμα περισσότερο το μέγεθος της επιτυχίας του. Το ότι ανάλωσε ένα μέρος της άδειάς του για να πάρει μέρος στους αγώνες δείχνει τη μεγάλη αγάπη του για το σκάκι.

Παρακάτω παρουσιάζουμε την κατά τη γνώμη μας ωραιότερη παρτίδα του Κώστα Κωνσταντέλια στο τουρνουά, τη νίκη του στον 4ο γύρο επί του μαχητικού Σπύρου Χατζηγιάννη από το Σ.Ο.Ιτέας.




Αποθήκευση σε PDF

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν κατάλαβε το νόημα της κίνησης 18.Αη3 ο Χατζηγιάννης.

barbis είπε...

Bασικά ο Κωνσταντέλιας κέρδιζε και πιο εύκολα αν αντί για 17.Qa3 έπαιζε Bd6!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 11...BC5,12 exf6 0-0,13Bb3 Re8+ ΙΣΩΣ ΕΔΙΝΕ ΑΝΤΙΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ..PASTSIA

barbis είπε...

Δε νομίζω Πασχάλη , οι μηχανές στη βαριάντα αυτή δίνουν +6.00 για το λευκό διότι στο σαχ από το ε8 τα λευκά παίζουν Βε2 και στην επόμενη Βd2 και το μεγάλο ροκέ είναι έτοιμο.Μάλλον ο Σπύρος έπαιξε κακό άνοιγμα.Η ανάπτυξη του αξιωματικού στο g4 και η αλλαγή του με τον ίππο στο f3 είναι σίγουρα ανορθόδοξες κινήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΑ ΕΓΩ ΜΕ 13ΒΒ3 ΔΙΝΕΙ +2,5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ fxg7 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ,ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ 13...gxf6 o μαυροσ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ +1 Ο ΛΕΥΚΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΡΙΣΗΜΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΣΤΟ f3