Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ - Γύρος 5ος

Ολοκληρώθηκε χθες, 26 Οκτωβρίου 2008 ο 5ος και τελευταίος Γύρος του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος ΤΕΣΣΑΣ. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Άμφισσας που από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α' Εθνική.

Η ομάδα μας ισοβάθμισε στην τρίτη θέση με άλλες τέσσερις ομάδες και σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατέλαβε την τέταρτη θέση πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Εμφανίστηκε πλήρης σε όλους τους αγώνες της σε ένα πρωτάθλημα που κυρίαρχο στοιχείο του ήταν οι πολλές απουσίες παιχτών στους αγώνες.

Τα αποτελέσματα του 5ου Γύρου είναι:

1 Ε.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΕΥΒΟΙΚΗ Ε.Σ.: 11 - 0
2 ΣΚ.ΑΚ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ "ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΥΒΟΕΥΣ" - Σ.Ο. ΙΤΕΑΣ "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥ": 4 - 6,5
3 Σ.Ο. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ:6 - 6
4 Α.Σ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ''Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ'' - Σ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ''Ο ΛΕΒΑΔΟΣ'': 2,5 - 9
5 Σ.Ο. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - BYE: 11,5 - 0

Η Τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος είναι η εξής:


ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
1 Ε.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ 5 9 42
2 Σ.Ο. ΙΤΕΑΣ "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥ" 5 9 33,5
3 Σ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ''Ο ΛΕΒΑΔΟΣ'' 5 5 34,5
4 Σ.Ο. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 5 5 33
5 Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ 5 5 31,5
6 ΣΚ.ΑΚ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ ''ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΥΒΟΕΥΣ'' 5 5 30
7 ΕΥΒΟΙΚΗ Ε.Σ. 5 5 29,5
8 Σ.Ο. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 5 4 24,5
9 Α.Σ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ''Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ'' 5 2 16
10 Ν.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ 4 -1 9,5

Παρουσιάζουμε παρακάτω τις παρτίδες των σκακιστών μας Φανής Σιρκελή και Θανάση Μπαρμπή από τον 5ο Γύρο.



Play chess online!













Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Σ.Ο. Β.Εύβοιας - Σ.Ο. Λαμίας Αποθήκευση σε PDF

9 σχόλια:

barbis είπε...

Μπράβο στη Φανή που κέρδισε όλες τις αντιπάλους της στο πρωτάθλημα!Ειδικά στον τελευταίο αγώνα με την σκακίστρια της Λαμίας ήταν το μεγάλο ντέρμπυ διότι και οι δύο είχαν μόνο νίκες μέχρι τότε!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το 11 - 0 της Άμφισσας βρωμάει λίγο,..παίχτηκαν όλες οι παρτίδες στα ίσα ; μιας και κρίθηκε στους πόντους το πρωτάθλημα ;

barbis είπε...

Δεν ξέρω αν υπήρχαν στημένα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ πάντως εγώ είχα προειδοποιήσει για αυτή την κατάσταση με τις πολλές κενές σκακιέρες πριν από την έναρξη των αγώνων.Πέντε γύρους και ελβετικό δε σηκώνει η περιοχή μας!Το είχα πει μάλιστα και στον Γεωργακόπουλο στην ΕΣΟ να μετράει τις κενές σκακιέρες που θα έχουν οι ομάδες,αυτός βλέπεις νόμιζει ότι η ΤΕΣΣΑΣ είναι Αθήνα και σύγκρινε το πρωτάθλημα μας με το κύπελο "Μπίκος".Αλλά και η Ιτέα που υποτίθεται ότι διεκδικούσε άνοδο πήγε στη Χαλκίδα με τρεις κενές,αυτό και αν είναι απαράδεκτο.Η δε Ευβοική πήγε στην Αμφισσα με πέντε κενές!!Έτσι έγινε το 11-0!

ΦΑΝΗ ΣΙΡΚΕΛΗ είπε...

Κι εγώ με τον Θανάση καταφέραμε να πάμε σε όλους τους αγώνες χάρη στον πρέδρό μας Νίκο Πήττα που μας βοήθησε σημαντικά και μας φιλοξένησε στα ωραιότατα ξενοδοχεία του "Ερμής" και "Ειρήνη" στην Αιδηψώ. Πέντε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα αφιερωμένα στο πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ ήταν σίγουρα κάτι πολύ δύσκολο. Οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλες και απαιτούν εκτός από χρήμα (σε κάποιους αγώνες χρειάζεται διανυκτέρευση της ομάδας) και όλο τον ελέυθερο χρόνο που είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε πιο ξεκούραστο πρόγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

Θανάση τα είπες όλα.Να πω πως χτες Πήττας και Σκουρτανιώτης εκθείαζαν το προβληματικό σύστημα διεξαγωγής των αγώνων επειδή κάνουμε εκδρομές!!
Μα το πρωτεύον δεν είναι να κάνουμε εκδρομές αλλά οι αγώνες και η ισχυρή συμμετοχή των σωματείων.
Δύο σαββατοκύριακα για το πρωτάθλημα σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι σχετικά γρήγορη για όλους(π.χ Χαλκίδα) είναι το ιδανικό.

Ανώνυμος είπε...

Όλα μαζί τα σχόλια πέσανε .

Ανώνυμος είπε...

Οκ, ευχαριστώ για την απάντηση,...Αν και θα διαφωνήσω με το κλειστό πρωτάθλημα σε ένα ξενοδοχείο,...έχει μία στενή λογική πρωταθλητισμού,...αν κάποιος δεν μπορεί να διαθέσει τρεις κυριακές το χρόνο ! να επισκευθεί μία γείτονα πόλη,..ας μην ασχολείται,...δηλαδή αν αυτό δεν είναι ωραία αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου τότε τι είναι ; Αλλά οκ, ο καθένας έχει την άποψή του, και αυτό καταρχήν είναι σεβαστό,..

barbis είπε...

Τελικά αυτή η Λιβαδειά πολύ τυχερή πήρε την τρίτη θέση από το πουθενά!Έκανε το λεγόμενο ελβετικό γκαμπί:)Έχασε στον πρώτο γύρο από τη Λαμία,έκανε ισοπαλία κατόπιν με τον Παλαμήδη και έτσι απέφυγε και Ιτέα και Άμφισσα!Και όχι μόνο αυτό αλλά έπαιξε και με τους πολύ αδύναμους Ορχομενό και Αμφίκλεια πετυχαίνοντας όπως ήταν αναμενόμενο συντριπτικά σκορ!Από την άλλη πάλι ο φίλος μου ο Κρυονερίτης μου λέει πως ήταν άτυχοι που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τους πρώτους για να ανεβούν αυτοί στην Α Εθνική!Μήπως τελικά το πρωτάθλημα πρέπει όντως να γίνει δύο Σαββατοκύριακα σε ένα ξενοδοχείο και να γίνουν περισσότεροι αγώνες διότι οι πέντε αποδείχθηκαν λίγοι καθώς ούτε η τρίτη θέση δεν ξεχώρισε.

barbis είπε...

Έχασε και ο πρόεδρος Νίκος Πήττας την ευκαιρία να πετύχει την πρώτη του νίκη με τον ταλαντούχο 13χρονο Μεγαλιό σε ένα κερδισμένο φινάλε Βασιλιάδων και πιονιών όπου είχε πιόνι παραπάνω.Έκανε όμως το λάθος να πάει το βασιλιά του σε λάθος πτέρυγα και ηττήθηκε.Ακόμα και με ισοπαλία του θα ήμασταν μόνοι τρίτοι με έξι βαθμούς!