Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

The End of Chess

Με αυτόν τον ιδιαίτερο τίτλο υποδέχεται ο φίλος σκακιστής Δημήτρης Ντέρκος από την Καρδίτσα τη νέα έκδοση της σκακιστικής μηχανής Rybka. Σύμφωνα με δοκιμές που έκανε ο ίδιος, η Rybka 3 επιβλήθηκε ολοκληρωτικά σε άλλες πανίσχυρες σκακιστικές μηχανές όπως οι Fritz 11, Naum 3.1, Zappa Mexico 2, Rybka 2.3.2, όλες αξιολογημένες με elo πάνω από 2900! Το δε ποσοστό επιτυχίας της ανήλθε σε 95% περίπου. Δικαίως λοιπόν ο Δημήτρης προειδοποιεί για κίνδυνο εξάντλησης του σκακιού...


Ο προγραμματιστής πατέρας της Rybka, ΤσεχοΑμερικάνος International Master Vasik Rajlich


Βασικός δοκιμαστής του προγράμματος η σύζυγός του IM Iweta Rajlich, με elo 2417

Επισκεφθείτε το επίσημο site της Rybka

Αποθήκευση σε PDF

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποσοστό 95%?? ,υπερβολικό μου φαίνεται , μπορεί όμως να κάνω και λάθος :)

barbis είπε...

Και εμένα κάπως υπερβολικό μου φαίνεται,δεδομένου ότι και ο κατασκευαστής δηλώνει ότι η νέα rybka παίζει περίπου 80 έλο πιο πολύ από την παλιά!Γενικά αυτό το πρόγραμμα δε μου γεμίζει το μάτι ειδικά στην ανάλυση θέσεων και παρτίδων.Παίζει κάπως αντιστρατηγικά,αν και πολύ σφιχτά και ενεργητικά στα φινάλε.Εχω κάνει δοκιμές σε τεστ συνδιασμών για προγράμματα και είχε βρει λιγότερα από το slowchess(2630 ελο)!

Ανώνυμος είπε...

Από το πρωί μέχρι το βράδυ με την Iweta παίζει το Rybka , λογικό είναι να είναι τόσο ψηλά το Έλο του :)

barbis είπε...

Παίξε,παίξε Rybka και Iweta έγιναν δύο καλές φίλες!Ναι το πρόγραμμα Rybka είναι θηλυκό!!Η Rybka λοιπόν και όχι το Rybka.

barbis είπε...

Πήρα και εγώ τη Rybka 3 και μετά από τις πρώτες δοκιμές πιστεύω ότι έχει δίκιο ο Ντέρκος!Το πρόγραμμα παίζει καταπληκτικό σκάκι,πολύ ενεργητικό παιχνίδι κομματιών και τέλειο φινάλε!Κερδίζει όλα τα άλλα σα να παίζει με αρχάριους.Ηδη έχει αξιολογηθεί από τους ειδικούς με έλο 3240!!