Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

1ο Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι Αιγιαλείας 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-8-08

Με την συμμετοχή 60 σκακιστών και σκακιστριών απ’ όλη την Ελλάδα ξεκίνησε το 1ο Διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Σήμαντρον στον Ελαιώνα Διακοπτού.

Τα πρώτα ονόματα στην κατάταξη είναι τρεις GM και δύο ΙΜ. Ακολουθούν πολλά ισχυρά ονόματα στον Ελλαδικό σκακιστικό χώρο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους γκρανμέτρ Γκελασβίλι Ταμάζ ελο 2612 (Νο 1), Μπανίκα Χρίστο ελο 2572 (Νο 2), Νικολαϊδη Γιάννη ελο 2516 (Νο 3), Μαναγκάτζε Νικολόζ ελο 2444 (Νο 4) και Γεωργιάδη Γιάννη ελο 2373 (Νο 5).

Την Έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Διακοπτού κ. Παναγιώτης Βασιλείου ο οποίος καλωσόρησε τους φιλοξενούμενους και αγωνιζόμενους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή διαμονή. Χαιρετισμό απήφθυνε και ο Πρόεδρος της ΕΣΣΠ και του ΑΣΟ Αιγίου κ. Κωνσταντίνος Μπούνιας. Στην Τελετή Έναρξης παρευρέθησαν δημοτικοί και οικονομικοί παράγοντες του Δήμου Διακοπτού.
Διευθυντές των Αγώνων είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μπούνιας και Παναγιώτης Βασιλείου.

Συντονιστής της διοργάνωσης είναι ο κ. Παντελής Αθανασίου
.
Επικεφαλής Διαιτητής είναι ο Διεθνής Διαιτητής κ. Ανδρέας Κοντοκάνης. Διαιτητής ο Χρήστος Οικονόμου.

-1ος Γύρος (18/8/08) Δεν μας επιφύλαξε καμιά έκπληξη εκτός από δύο αποτελέσματα που κρίθηκαν από την …χρήση κινητών!

-2ος και 3ος Γύρος (19/8/08) Ομαλά εξελίχθηκαν οι αγώνες και χωρίς εκπλήξειςστο ο 2ο και 3ο γύρο του τουρνούά. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται, με 3 στα 3, οι Γκελασβίλι, Μπανίκας, Νικολαϊδης, Μαναγκάτζε και Γεωργιάδης. Μισό βαθμό πίσω ακολουθούν οι Γκούμας, Α. Κουκουφίκης, Σουλτάτης, Στούμπος και ο νεαρός Αθανασίου.

-4ος Γύρος (20/8/08) Σύντομες ισοπαλίες μας επιφύλαξαν οι πρώτες σκακιέρες. Η πρώτη έκπληξη ήλθε από την 10η σκακιέρα όπου ο Ηλίας Γκορτζίλας (Νο 42) κέρδισε το Κώστα Μυλωνά (Νο 14)!

Μετά τα αποτελέσματα του 4ου γύρου έχουμε 7 σκακιστές να ισοβαθμούν στις πρώτες θέσεις με 3,5 βαθμούς και να ακολουθούν άλλοι 8 με 3. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ζευγάρια, Γκελασβίλι- Α. Κουκουφίκης, Γεωργιάδης- Μπανίκας και Νικολαϊδης- Μαναγκάτζε. Προβλέπεται να γίνουν μάχες σε όλα τα μέτωπα.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα, φωτογραφίες, παρτίδες κ.α. στην ιστοσελίδα των αγώνων:

http://www.patrachess.gr/patrachess/index.php?option=com_content&task=view&id=448&Itemid=153〈=gr


GM Νικολαΐδης εναντίον GM Μπανίκα

Ο IM Μαναγκάτζε μονομαχεί με τον GM Γκελασβίλι
Αποθήκευση σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: