Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς 2008

Στις 2, 3 και 4 Μαΐου 2008 πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά το Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς 2008. Διευθυντές των αγώνων ήταν οι Κρυονερίτης Χρήστος, Παπακωνσταντίνου Κώστας και Παγουρόπουλος Γιώργος.
Η ομάδα μας εκπροσωπήθηκε επάξια από τους Μουρίδη Κωνσταντίνο στην κατηγορία κάτω των 14, Γεραντώνη Προκόπιο στην κατηγορία κάτω των 12, Θεοδώρου Κωνσταντίνο και Μουρίδη Χρήστο στην κατηγορία κάτω των 10. Διακρίθηκε και φέτος ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία κάτω των 10 Θεοδώρου Κωνσταντίνος καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην κατηγορία του. Στην ίδια κατηγορία, ο διαρκώς ανερχόμενος Χρήστος Μουρίδης κατέλαβε την έβδομη θέση με 2,5/5 χάνοντας όμως μεγάλη ευκαιρία νίκης με τον δεύτερο Παπακωνσταντίνου Δημήτρη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες παρέβλεψε ματ σε μία κίνηση! Σίγουρα ο Χρήστος αποτελεί τον πιο βελτιωμένο παίχτη της ομάδας μας!

Οι τρεις νικητές της κατηγορίας κάτω των 10!


















Στην κατηγορία κάτω των 12 ο Προκόπης Γεραντώνης κατέλαβε την όγδοη θέση με το σεμνό 2/5 στην πρώτη συμμετοχή του σε επίσημες παρτίδες. Ο Προκόπης είναι άπειρος αλλά ιδιαίτερα ελπιδοφόρος αθλητής και σίγουρα το μέλλον του ανήκει. Τέλος, στην κατηγορία κάτω των 14 ο Κώστας Μουρίδης έδωσε μεγάλες μάχες και κατέλαβε τελικά την πέμπτη θέση με το ίδιο σκορ 3/5 που έκανε και στο Πανευβοϊκό σχολικό χάνοντας μάλιστα και από τους ίδιους αντιπάλους Δούκα και Τσουνή! Στην παρτίδα με τον πρωταθλητή Δούκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να αναρριχηθεί στη βαθμολογία και να μπει στην τριάδα των μεταλλίων όταν σε καλύτερη θέση και με υλική υπεροχή ενός πιονιού "έστησε" ματ σε μία κίνηση! Μια πολύ άτυχη στιγμή για τον Κώστα!

Ο Πρόεδρος της ομάδας Νίκος Πήττας με τον διευθυντή των αγώνων Χρήστο Κρυονερίτη, τον Χαρίδημο Θεοδώρου (πατέρα του τρίτου νικητή Κωνσταντίνου) και τους παίχτες της ομάδας














Η Εύβοια εκπροσωπήθηκε επίσης από τους Δούκα Πέτρο και Δούκα Χριστίνα της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών και τους Τσουνή Σεραφείμ, Κουρουμπά Κωνσταντίνο και Κουρουμπά Μαρία της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος. Διακρίθηκαν συνολικά οι εξής αθλητές:

  • Δούκας Πέτρος, Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, χρυσό μετάλλιο
  • Τσουνής Σεραφείμ, Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος, χάλκινο μετάλλιο
  • Κουρουμπά Μαρία, Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος, χάλκινο μετάλλιο
  • Θεοδώρου Κωνσταντίνος, Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας, χάλκινο μετάλλιο
Παρουσιάζουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ


  • Μεγαλιός Κωνσταντίνος του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας, Τσουνής Σεραφείμ της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος και Δούκας Πέτρος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών
















    Ο Χρήστος Κρυονερίτης βραβεύει τον Σεραφείμ Τσουνή
















    Η Μαρία Κουρουμπά, κόρη του Προέδρου των Τ.Ε.Ι Χαλκίδας ενός δραστήριου εκπαιδευτικού που έχει βοηθήσει πολύ το σκάκι




















    Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του μικρού Μπενέτου Μιχάλη ο οποίος σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών ισοβάθμησε στην πρώτη θέση της κατηγορίας κάτω των 8 συναγωνιζόμενος αθλητές έως 8 ετών. Του απονεμήθηκε και δεύτερο χρυσό μετάλλιο από τον διευθυντή των αγώνων Κρυονερίτη Χρήστο για την εντυπωσιακή συμμετοχή του.
  • Αποθήκευση σε PDF

    4 σχόλια:

    barbis είπε...

    Στο φετινό ατομικό νεανικό της ΤΕΣΣΑΣ είχαμε μια μεγάλη καινοτομία!Για πρώτη φορά επί προεδρίας Σπύρου Ζαννιά δόθηκαν στους νικητές μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα!Μήπως να μας δώσετε και αυτά που μας χρωστάτε από τα προυγούμενα χρόνια?

    Ανώνυμος είπε...

    Καλά όλο αδικημένος είσαι εσύ? Δεν κάνεις τίποτε άλλο εκτός απ'το να παραπονιέσαι?

    Ανώνυμος είπε...

    aytos o barbis! toy xarizeis gaidaro kai ton koitaei sta dodia, nai dwste toy ta kypela poy toy xrwstate apo palia einai pola?

    barbis είπε...

    Πρέπει να ομολογήσω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος που μπαίνουν κάποιοι και κάνουν κριτική σε αυτά που γράφω!Κρίμα όμως που η κριτική είναι εντελώς στείρα,χωρίς επιχειρήματα και προπάντων ανώνυμη!Ξέρω ότι "τσούζουν" αυτά που λέω αλλά επειδή μου φαίνεται ότι θέλετε να τα ακούτε θα συνεχίσω!Οταν λοιπόν το 2005 μπήκε ο Σ.Ο Βόρειας Εύβοιας στην ΤΕΣΣΑΣ το πρώτο πράγμα που μου έκανε ζωηρή εντύπωση ήταν το ότι ποτέ δεν δίνονταν έπαθλα σε αγώνες μικρών παιδιών!Αυτό το παρατήρησα πολύ γρήγορα όταν ζητήθηκε από μένα και το γραμματέα μας Χρήστο Ζάκκα από τον κύριο Ζαννιά να διοργανώσουμε σχολικό πρωτάθλημα στη Βόρεια Εύβοια.Εμείς δεχθήκαμε με ευχαρίστηση αλλά ζητήσαμε και ένα ποσό για αφίσες,μετάλλια,αναμνηστικά διπλώματα κ.α.Με πολύ δυσκολία και αφού ξεκαθαρίσαμε ότι αγώνες χωρίς έπαθλα δεν κάνουμε καταφέραμε να αποσπάσουμε το "τρομερό" ποσό των 150 ευρώ!Η διεξαγωγή των αγώνων έγινε με μεγάλη επιτυχία αλλά στην επόμενη συνάντηση στη Λειβαδιά για το ατομικό νεανίκο με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη!Δέχθηκα μιά άνευ λόγου και αιτίας λεκτική επίθεση από τον κύριο Σιαφάκα (αλήθεια με ποιά ιδιότητα?)για τα 150 Ευρώ που πήρε η Ιστιαία για το σχολικό.Επέμενε μάλιστα οτί κακώς δώσαμε έπαθλα στους μικρούς μαθητές και όπως μου είπε αυτός ποτέ δεν έδινε μετάλλια και αναμνηστικά στα παιδιά στους αγώνες που διοργάνωνε στην Αμφισσα!Και ενώ δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από τον κύριο αυτόν εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως οι υπόλοιποι της ΤΕΣΣΑΣ όπως ο κύριος Κρυονερίτης που αγαπάει πολύ τα παιδιά η ο Σίμος Δημόπουλος που είναι και προπονητής,επιδοκιμάζουν αυτή την τακτική μή επιβράβευσης των μικρών σκακιστών!Κύριοι ακόμα η Ιτέα περιμένει το κύπελο της από πέρυσι!Γιώργο Τσουνή δώσε τους σε παρακαλώ ένα από τα 44(!!) κύπελα που είχες στο σχολικό πανευβοικό διότι η ΤΕΣΣΑΣ δεν έχει χρήματα όπως λέει ο Σπύρος!