Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Δημήτρης Λαδόπουλος - Γεννημένος Πρωταθλητής

Του Θανάση Μπαρμπή

Δημήτρης Λαδόπουλος
Σε μία από τις φετινές επισκέψεις μου στο φιλικό σκακιστικό σωματείο ΠΣ Συνοικισμού Κηφισιάς Σερρών είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα μικρό σκακιστή με μεγάλο ταλέντο, το Δημήτρη Λαδόπουλο. Στις πρώτες επισκέψεις μου στο σύλλογο έπαιζα φιλικές παρτίδες κυρίως με τον προπονητή και σκακιστή Αντώνη Μήτικα. Όταν ο Αντώνης μια μέρα μου ζήτησε να παίξω με το μικρό Δημήτρη πίστεψα ότι με υποτιμά. Γιατί άραγε μου πρότεινε να παίξω με ένα 10χρονο παιδί αφού γνώριζε από τις μεταξύ μας αναμετρήσεις τις σκακιστικές μου ικανότητες; Δύο αναμετρήσεις με τον μικρό ήταν αρκετές για να καταλάβω ότι ο Αντώνης ήξερε τί έκανε. Στην πρώτη επικράτησα μετά από σκληρή μάχη ενώ στη δεύτερη ο Δημήτρης με κέρδισε σε ένα δύσκολο φινάλε. Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι σκεφτόταν πολύ σωστά και μεθοδικά ενώ κατανάλωνε και αρκετό χρόνο για κάθε του κίνηση, πράγμα πολύ σπάνιο για παιδιά σε αυτήν την ηλικία. Έτσι δε δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι πριν από μένα ο μικρός είχε κερδίσει και την WIM Βέρα Παπαδοπούλου σε simultane που έδωσε η τελευταία στις Σέρρες.
Ο Δημήτρης Λαδόπουλος είναι 10 ετών, αθλητής του Πολιτιστικού Συλλόγου Σερρών Συνοικισμού Κηφισιάς και παίζει σκάκι εδώ και 3 χρόνια περίπου. Στο μέχρι τώρα ενεργητικό του έχει αρκετές διακρίσεις και συμμετοχές σε τοπικά, περιφερειακά, ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα, με εξαιρετικές για την ηλικία του επιδόσεις, σε βαθμό που μπορεί να χαρακτηριστεί ανεπιφύλακτα ως σκακιστικό ταλέντο. Επιμορφωτής και προπονητής του στο σκάκι, είναι ο κ. Αντώνης Μήτικας, με μεγάλη δραστηριότητα στη προώθηση του σκακιού στο Νομό Σερρών.
Ακολουθούν μερικές από τις διακρίσεις του.
Το 2006 βγήκε 1ος στους προκριματικούς αγώνες της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. (Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας) που έγιναν στη πόλη της Πτολεμαΐδας για το 18ο πανελλήνιο πρωτάθλημα και 2ος Πανελλήνιος Πρωταθλητής στην δευτέρα δημοτικού στους τελικούς. Την ίδια χρονιά πήρε την 1η θέση στους προκριματικούς της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. για το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας στους τελικούς την 6η θέση.
Το 2008 κατέλαβε την 1η θέση στους προκριματικούς αγώνες στην Δ’ Δημοτικού που έγιναν στην Πτολεμαΐδα και την θέση του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλητή στους τελικούς που έγιναν στην Χαλκιδική.
Να αναφέρουμε επίσης ότι είναι βασικός παίκτης στην ομάδα σκακιού του Π.Σ.Σ.Κηφισιάς Σερρών που παίζει στην Β’ εθνική κατηγορία.



Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή του Δημήτρη, Αντώνη Μήτικα, για τις πληροφορίες που μας έδωσε καθώς και τον φίλο μας και φωτογράφο Niko Tzan που φωτογράφισε τον Δημήτρη για χάρη του μικρού μας αφιερώματος.
Αποθήκευση σε PDF

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χωρις το δικο σου παθος δεν θα υπαρξει ο δικος μας κοπος,χωρις την δικη σου αναταση δεν θα υπαρξει η δικη μας αγωνια,ευελπιστωντας να παντρεψεις την τεχνη του σκακι με την'ασχετοσυνη'μας ξυπνωντας κατι πιο δημιουργικο