Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στις 15/01/2012 Ξεκινά το Πρωτάθλημα ΕΣΣΚΕ


ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ & ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΑΜΙΑ

Αρ. πρωτ: 93 / 5-01-2012


« 3ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012 »


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΕΣΣΚΕ, προκηρύσσει το 3Ο Ομαδικό Πρωτάθλημα για το έτος 2012, με το νέο σύστημα αξιολόγησης της Ένωσης, βασιζόμενο στο αμερικάνικο πρότυπο.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παρακάτω σωματεία της ΕΣΣΚΕ, τα οποία δήλωσαν εμπρόθεσμα συμμετοχή ,έναντι παραβόλου 3 ευρώ ανά αθλητή.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ελβετικό σύστημα 5 γύρων
ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
S.O.LAMIAS 1
S.S.LARISAS
S.E.VOLOY 1
S.S.ELASONAS
S.O.B.EVIAS
S.S.FARSALON
S.N.O.LAMIAS
F.O.KARDITSAS
A.O.AMFIKLIAS
S.O.LAMIAS 2
S.E.VOLOY 2

Η αρχική κατάταξη των ομάδων για το 3ο Χειμωνιάτικο ομαδικό πρωτάθλημα του 2012 προκύπτει από τα αποτελέσματα της κατάταξης 2ου Χειμωνιάτικου ομαδικού πρωταθλήματος της ΕΣΣΚΕ 2011, πριν την διεξαγωγή του final four και των υπολοίπων ομάδων της ΕΣΣΚΕ, με αλφαβητική σειρά, χρησιμοποιώντας την λατινική γραφή των πόλεων της έδρας τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ο τόπος θα είναι οι έδρες των ομάδων (πλην του final four ) σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :
ΓΥΡΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ
Α ΓΥΡΟΣ
Κυριακή 15/01/2012
11.30 π.μ.
Β ΓΥΡΟΣ
Κυριακή 22/01/2012
11.30 π.μ
Γ ΓΥΡΟΣ
Κυριακή 29/01/2012
11.30 π.μ
Δ ΓΥΡΟΣ
Κυριακή 5/02/2012
11.30 π.μ
Ε ΓΥΡΟΣ
Κυριακή 12/02/2012
11.30 π.μ
FINAL FOUR
Κυριακή 26/2/2012
11.30 πμ 4ος – 1ος & 3ος-2ος
FINAL FOUR
Δευτέρα 27/2/2012
11.30 μμ Οι νικητές και οι ηττημένοι μεταξύ τους

ΚΛΗΡΩΣΗ Α’ ΓΥΡΟΥ ( Την έδρα την έχει η ομάδα με τα λευκά )
SO LAMIAS 1

-
0
SS FARSALON
SNO LAMIAS

-
0
SS LARISAS
SE VOLOU

-
0
FO KARDITSAS
AO AMFIKLIAS

-
0
SS ELASSONAS
SO V. EVIAS

-
0
SO LAMIAS 2
SE VOLOU 2



Bye

Η διοργανώτρια ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.
 
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά , με προσθήκη 30για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες θα είναι 5μελείς , σε γενικές σκακιέρες, ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία
( απόφαση γενικής συνέλευσης ΕΣΣΚΕ – 20/11/2011 Λάρισας )
Οι σκακιστές και σκακίστριες δηλώνονται με την εξής σειρά κριτηρίων:
α) Διεθνής Βαθμός αξιολόγησης (ΕΛΟ της FIDE) από τον ισχύοντα πίνακα αξιολόγησης της FIDE (προηγείται ο μεγαλύτερος)
β) Τίτλος (προηγείται ο μεγαλύτερος).
γ) Ελληνικός Βαθμός αξιολόγησης (ΕΛΟ της ΕΣΣΚΕ) από τον ισχύοντα πίνακα αξιολόγησης (προηγείται ο μεγαλύτερος).
γ) Αριθμός αξιολογημένων παρτίδων που αναφέρονται στον ισχύοντα πίνακα αξιολόγησης της ΕΣΣΚΕ (προηγείται ο μεγαλύτερος).
δ) Αριθμός μητρώου ΕΣΣΚΕ αθλητή (προηγείται ο μικρότερος).

Η σειρά αυτή παραμένει σταθερή σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.T. και Υγείας Αθλητή πριν την έναρξη των αγώνων.

ΧΡΩΜΑΤΑ

Η ομάδα που παίζειεντός έδραςέχει τα λευκά στην 1η , 3η και 5η, σκακιέρα και η ομάδαεκτός έδραςέχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε κενή σκακιέρα (ήττα χωρίς αγώνα) αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκέντρωσε η ομάδα (όχι αρνητικοί πόντοι).
Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων. Η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και τους πόντους της στον αγώνα, η ηττημένη μηδέν βαθμούς και τους πόντους της στον αγώνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό και τους πόντους τους στον αγώνα.
Ομάδα που έχει bye παίρνει 2 βαθμούς και 3 πόντους (το μισό του συνόλου των πόντων συν 0,5) Νίκη χωρίς αγώνα (Α/Α) βαθμολογείται με 2 βαθμούς και 4,5 πόντους (σκορ 4,5-0). Από την ομάδα που ηττάται χωρίς αγώνα αφαιρείται ένας βαθμός από το σύνολο των βαθμών της στο τέλος του Πρωταθλήματος, και σε περίπτωση δεύτερης ήττας χωρίς αγώνα θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η κατάταξη των ομάδων καθορίζεται με κριτήρια:
1. το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε κάθε ομάδα
2. το μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αποτέλεσμα (βαθμοί, πόντοι)
3. το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
  1. Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κλπ μέχρι τη 5η.
  2. Κλήρωση.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 4 πρώτες θέσεις θα αγωνισθούν στις 26 Φεβρουαρίου 2012, με την σύνθεση που προβλέπετε στην σχετική προκήρυξη της ΕΣΟ για το 40ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδας και σε πόλη που θα αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί μετά τον 5 γύρο με συμπληρωματική προκήρυξη.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

1. Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής που συμπεριλαμβάνεται στον ισχύοντα Πίνακα Ορισμού Διαιτητών της ΕΣΟ, των οποίων οι αποφάσεις θα είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.
2. Για να αγωνισθούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 3 από τους παίκτες που θα αγωνισθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρα τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων.
3.
Μηδενίζονται μετά πάροδο τριάντα λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προσέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν έχουν προσέλθει 3 τουλάχιστον από μία ομάδα, τότε μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα. Στην περίπτωση αυτή κενές θεωρούνται οι σκακιέρες των παικτών που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Διευθυντής Αγώνων: Βαϊοπούλου Γιώτα
Επικεφαλής διαιτητής : Τσώρος Δημήτρης

ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι διαιτητές πρέπει να παραδίδουν μετά από την λήξη του αγώνα, τα πρωτότυπα των φύλλων αγώνων, είτε σκαναρισμένα είτε με fax, στον επικεφαλής διαιτητή.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Τα ομαδικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών σε όλη τη χώρα διεξάγονται βάσει του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, καθώς και βάσει των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων αυτού.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.





Ο Πρόεδρος

Σκόδρας Αστέριος

Ο Γεν. Γραμματέας

Παγουρόπουλος Γιώργος



Αποθήκευση σε PDF

1 σχόλιο:

ΦΑΝΗ ΣΙΡΚΕΛΗ είπε...

Φέτος δυστυχώς εγώ και ο Θανάσης δε θα παίξουμε αντίπαλοι με τους αγαπημένους μας συναθλητές της ΕΣΣΚΕ. Θα τα πούμε ξανά αγωνιστικά του χρόνου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!!