Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Εκπληκτική Εμφάνιση του Θεμιστοκλή Μαγκλάρα στα Νεανικά

Το χρονικό διάστημα 24 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2009 πραγματοποιήθηκαν στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων 2009. Στους αγώνες αυτούς εντυπωσίασε με την απόδοσή του ο Θεμιστοκλής Μαγκλάρας. Ο συμπαθής δωδεκάχρονος της ΕΣΚ Άμφισσας αγωνιζόμενος στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 12 ετών ισοβάθμισε στην τρίτη θέση με άλλους δύο σκακιστές συγκεντρώνοντας 6,5/9 βαθμούς γεγονός που σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σκακιστή της ΤΕΣΣΑΣ σε νεανικά πρωταθλήματα. Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην περιοχή της ΤΕΣΣΑΣ, κάτι άλλωστε που φάνηκε και στα τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος 2009. Ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο Θέμη Μαγκλάρα στο μέλλον και ευελπιστούμε ότι το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν και άλλοι νεαροί σκακιστές της περιφέρειάς μας.


Στη φωτογραφία ο Θέμης σηκώνει το κύπελλο σε παλιότερη επιτυχία της ομάδας του.
Αποθήκευση σε PDF

3 σχόλια:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Θανάση και Φανή,
καί της ΕΣΚΑ συνολικά είναι μεγάλη επιτυχία η κατάκτησι της 20ης θέσης στο πρόσφατο Πανελλήνιο Διασυλλογικό (37ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής 2009).
Άξιοι συγχαρητηρίων οι της Άμφισσας (βλ. και http://neospalamedes.blogspot.com/2009/07/2009-5-37mo-campionato-squadre-greco-e.html )!

Αλλάζουν δεδομένα στην ΤΕΣΣΑΣ… ;)

barbis είπε...

Αλέξανδρε είχα δει τις μινιατούρες που είχες βάλει και σήμερα είδα και τις άλλες με το στημένο κομμάτι και τη Βασίλισσα!Αν όντως έχει γίνει έτσι που είναι πολύ πιθανό διότι πρόκειται για νεαρούς σκακιστές τότε το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.Ουσιαστικά πρόκειται για διακωμώδηση του αθλήματος.Πάντως θα προσπαθήσω να μάθω την αλήθεια από τον Σουργκούνη που είναι Σερραίος.
Όσον αφορά την Άμφισσα είναι πολύ καλό που έμεινε για πολλούς λόγους.Ο σπουδαιότερος είναι ότι η άνθρωποι κάνουν επαγγελματική δουλειά με καλούς προπονητές και μεταγραφές γνωστών ξένων και Ελλήνων σκακιστών.Γενικώς υπάρχει ένα πολύ καλό σκακιστικό κλίμα στην Άμφισσα χωρίς όμως να λείπουν οι υπερβολές όπως μεγάλο άγχος και αγωνία για τα αποτελέσματα.Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το κλίμα αυτό το αυστηρά επαγγελματικό δεν ταιριάζει και πολύ με τις άλλες ομάδες της περιοχής μας που οι περισσότερες βλέπουν πολύ ερασιτεχνικά το σκάκι και περισσότερο ενδιαφέρονται για τα παρελκόμενα παρά για το αποτέλεσμα των παρτίδων.Ένα παράδειγμα των όσων λέω είναι ότι πέρυσι δεχθήκαμε ομάδες στην Ιστιαία με μία ώρα καθυστέρηση(Ευβοϊκή) αλλά και με δύο (Ιτέα) χωρίς να πατήσουμε ρολόγια.Όμως όταν αργήσαν οι επτά από τους 12 της ομάδας μας μισή ώρα στην Άμφισσα αυτοί πάτησαν τα χρονόμετρα κάτι που όπως μου είπε ο Σίμος Δημόπουλος είχε να συμβεί τουλάχιστον έξι χρόνια ΤΕΣΣΑΣ!Ένα άλλο που έχω παρατηρήσει είναι η αντίδραση των μικρών της Άμφισσας όταν ο αντίπαλος τους ξεχάσει το ρολόι.Τότε κάνουν πως σκέφτονται πολύ για να ροκανίσουν το χρόνο.Δυστυχώς το έχω παρατηρήσει σαν διαιτητής αρκετές φορές και στον μικρό του αφιερώματος που κατά τα άλλα πρόκειται για καταπληκτικό παιδί.Η γενική νοοτροπία στην Αμφισσα είναι αυτή του κερδίζω με κάθε νόμιμο μέσο.Μήπως ξεχνάμε όμως το fair play?Αλήθεια πόσες ώρες δεν έχω χάσει να εξηγώ αυτά τα πράγματα στους μικρούς της Ιστιαίας!Με αυτά και με αυτά είναι καλύτερα που δεν θα έχουμε την Άμφισσα στα πόδια μας και εύχομαι να ανεβούν και κάποιες άλλες ομάδες που προωθούν τον επαγγελματισμό την περιοχή μας για να μείνουμε εμείς με το "ρομαντικό σκάκι"...

barbis είπε...

Και δύο διορθώσεις:"οι άνθρωποι" και "έξι χρόνια στην ΤΕΣΣΑΣ":)