Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2009

Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς και το σωματείο «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» διοργανώνουν το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς Ανδρών-Γυναικών 2009. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Αιδηψό στις 16,17/5/2009 και 23,24/5/2009.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές/τριες, με θεωρημένο Αθλητικό Δελτίο της ΕΣΟ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο κ. Νίκο Πήττα τηλ.69774567788
ή κ. Γιώργο Σκουρτανιώτη τηλ. 6948087968 μέχρι τις 15/5/2009 με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην ΤΕΣΣΑΣ, e-mail : xemifarm@lam.forthnet.gr

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες μπορούν να φιλοξενηθούν στο Ξενοδοχείο «ΕΙΡΗΝΗ» τηλ2226022634 και να ενημερωθούν για τις ειδικές τιμές χρέωσης των δωματίων, που έχει εξασφαλίσει ο διοργανωτής.
(τιμη 20€ κατ’ άτομο με πρωϊνό για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο
τιμη 30€ κατ’ άτομο με πρωϊνό για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο)
ΠΡΟΣΦΟΡΑ SPA-ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗ 5€ για ελεύθερη χρήση τζακούζι

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική προκήρυξη.






Η Αιδηψός μέσα από το φακό του Nikos Tzan!
Αποθήκευση σε PDF

71 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου Νίκο.

barbis είπε...

Kαι να φανταστείς ότι είχε στη διάθεση του μόλις ένα πρωϊνό για τις φωτογραφίες.Ξύπνησε 6:30 πήγε για φωτογραφίες και μετά έπαιξε και στον αγώνα με τη Λαμία κέρδισε και φύγαμε για Σέρρες.Φοβερός ο Νίκος!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ?

barbis είπε...

Εξαρτάται τι εννοείς ενδιαφέρον.Για ποιο θέμα ενδιαφέρεσαι;Κάνε εσύ την αρχή και ακολουθούμε!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΛΟΜΠΥ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΓΟΗΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΠΑΡΟΦ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ?! ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ CD ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...

Κωστής Σκαπέρδας είπε...

Πραγματικά υπέροχες οι φωτογραφίες!

Με την ευκαιρία εύχομαι κάθε επιτυχία στο τουρνουά!

barbis είπε...

Eυχαριστούμε πολύ Κωστή,αλλά για να είναι σίγουρη η επιτυχία για ελάτε και εσείς προς τα εδώ,κοντά είστε!Μην ξεχνάς ότι για πρώτη φορά το ανοιχτό πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ είναι πραγματικά ¨ανοιχτό" με δική μου πρωτοβουλία.Μέχρι πέρυσι ήταν ανοιχτό-κλειστό διότι επιτρέποταν μόνο σκακιστές της ΤΕΣΣΑΣ!

koulaxouzidis είπε...

kalispera. suxaritiria barbi me koroidepses proti kai teleytea fora sti lamia. ta upolipa tha ta poume apo konta otan brethoume.

barbis είπε...

Δεν καταλαβαίνω τίποτα από ότι λες σταμάτα να γράφεις κινέζικα και πες μας το πρόβλημα σου!

Ανώνυμος είπε...

Πολλα σχολια εχουν μαζευτει,δουλειες δεν εχετε να κανετε τωρα που ειναι αγιες μερες?Καντε και καμια προπονηση γιατι θα πατε ακλαυτοι και μετα θα αναλυετε παλι τι εφταιγε!

barbis είπε...

Παλακαλείται ο ευγενικός κύριος που μας κάνει υποδείξεις για τη σκακιστική μας βελτίωση,να έρθει στην Αιδηψό για να μας δείξει την απαράμιλλη τεχνική του και το ανυπέρβλητο σκακιστικό του ταλέντο!Και να βάζει τόνους γιατί καρφώνεται!

Ανώνυμος είπε...

Πεινουσα και τους εφαγα και βαριεμαι να τονιζω και να υποδεικνυω,υποκλινομαι στο ταλεντο σας!Δεν τολμω να σας αντιμετωπισω!Και δεν ειναι σωστο να ειρωνευσαι μια ΚΥΡΙΑ! Αλλα παρα ταυτα σου ευχομαι καλη επιτυχια στην Αιδηψο!

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ barbis
Αλήθεια, αξιοζήλευτες οι φωτογραφίες!
Καλή επιτυχία και στο Τουρνουά σας.

Τώρα,
αυτός ο (Ο/Η) τονοφάγος ανώνυμος σχολιαστής
που κορδώνεται ως Κυρία
κάτι μου θυμίζει.
Υπάρχει περίπτωσι, η εν λόγω να έχη περάση (τρώγοντας όχι μόνο τόνους τόνων, αλλά και κατραπακιές και γιούχα) και από το δικό μου Ιστολόγιο;
Δεν μπορώ να το ξέρω. Ο καθείς άλλωστε μπορεί ανωνύμως (όπως και πίσω από την πλάτη μας) να λέει ό,τι θέλει.
Όπως μπορεί να διαλέγει τους εργοδότες φίλους του ή και να επιλέγει φύλο.
Σε μια εποχή σεξουαλικής απελευθέρωσης (+ μέρες νηστείας) όμως, καλό θα ’ταν να προσέχουμε γενικώς …την δίαιτά μας.

Να εξηγούμαστε:
Εγώ, κ. Μπαρμπή, από …Ακαδ(ημαϊκό) ενδιαφέρον -εκ Χαλ(κίδος)- μπήκα στην κουβέντα (βαρέθηκα και να περιμένω άτονο σχόλιο στο blog μου)…
Κατά τα άλλα, τα Σκ(ακιστικά) …σέβη μου στην «Κυρία».

Καλό Πάσχα σε όλους!

Nikos είπε...

Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία και αγάπη πάνω απ' όλα.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια καθώς και τον Θανάση και τη Φανή που τις δημοσίευσαν.

barbis είπε...

Kαλή Ανάσταση και καλό Πάσχα Νίκο.Δε διαφημίζουμε εμείς τις φωτογραφίες σου, οι φωτογραφίες σου διαφημίζουν το blog μας!Πιστεύω να μπορέσεις να έρθεις στην Αιδηψό για τους αγώνες ώστε να έχεις την ευκαιρία να βγάλεις και άλλες από την όμορφη Βόρεια Εύβοια.

Ανώνυμος είπε...

ehoume kai doulies thanasi mou signomi pou perimenes toso poli giati amfivaleis oti eimai kiria? alloste den me xereis!tora min me vriseis gia tous charactires!eisai poli epithetikos na sinehiseis etsi tha sou hreiastei stin aidipso!filakia

barbis είπε...

Καλά εγώ είμαι επιθετικός ή εσύ;Να σου θυμίσω μήπως τι έγραψες;"...θα πατε ακλαυτοι και μετα θα αναλυετε παλι τι εφταιγε!"Αν εσύ δεν είσαι προκλητικός-η τότε ποιος είναι;Κορδώνεσαι συνεχώς ότι είσαι μια κυρία,τάχα άγνωστη αλλά τότε τι ζόρι τραβάς με τις σκακιστικές επιδόσεις των παιχτών της ομάδας μας;Αυτή η ψύχωση με τη δυναμικότητα και τις νίκες στο σκάκι
πολύ μου θυμίζουν αυτόν που έτρωγε τις κατραπακές και τις φάπες σε ένα άλλο ιστολόγιο,σα να έχει δίκιο ο Αλέξανδρος!Πόσες φορές θα στο πούμε παίζουμε σκάκι για να διασκεδάζουμε δε θέλουμε να γίνουμε επαγγελματίες ούτε καιγόμαστε τόσο για την νίκη και γι'αυτό δεν κάνουμε και μεταγραφές.Σιγά μην πληρώνουμε εμείς για να παίζουν οι άλλοι...

Σπυρακόπουλος Ιωάννης είπε...

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση σε όλους! Μελετώντας την προκήρυξή σας νομίζω ότι περιέχει ένα σοβαρό λάθος όσον αφορά τους όρους πρόκρισης.
Συγκεκριμένα, όσοι αγωνίζονται με υποσχετική σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ, όπως ο Γιώργος ο Κουλαξουζίδης σαφώς και δικαιούνται πρόκριση. Αντίθετα δε δικαιούνται αυτοί που έχουν παραχωρηθεί από σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ σε εκτός ΤΕΣΣΑΣ σωματεία, ανεξάρτητα αν έχουν παραχωρηθεί με ελεύθερη μεταγραφή ή υποσχετική.
Προφανώς η προκήρυξή σας βασίστηκε σε παλιότερη απόφαση του συμβουλίου της Ομοσπονδίας που αφορά μόνο τα νεανικά πρωταθλήματα και όχι αυτά των αντρών-γυναικών.
Επιπλέον, πολλά ερωτήματα τίθενται και για το τρόπο που είναι γραμμένη και η τελευταία παράγραφος με τίτλο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ, σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητη. Υπενθυμίζω ότι ο επικεφαλής διαιτητής είναι αρμόδιος για τεχνικά θέματα, ενώ ο διευθυντής αγώνων μόνο για οργανωτικά και σε καμμιά περίπτωση για τεχνικά ζητήματα.

barbis είπε...

Γιάννη αυτά με τους διευθυντές αγώνων είναι ψιλά γράμματα με τα οποία δεν αξίζει να ασχολείται κανείς ενώ η συμαντική παρατήρηση η οποία θα ελεγχθεί για την ορθοτητά της είναι αυτό με την υποσχετική.Εχω όμως μια απορία ο Κουλαξουζίδης έχει δικαίωμα πρόκρισης και στην ΕΣΣΝΑ και στην ΤΕΣΣΑΣ;Αυτά που έχει η προκήρυξη τα είχε και η περσινή.

barbis είπε...

Σημαντική εννοούσα βέβαια:)

barbis είπε...

@Σπυρακόπουλος
Όπως σου είπα και στο τηλ. έχω επικοινωνήσει με το Γεωργακόπουλο στην ΕΣΟ για διορθώσεις στην προκήρυξη και σίγουρα θα μου είχε διορθώσει κάτι τόσο σημαντικό.Αλλά και όσους ρώτησα συμφώνησαν με τα γραφόμενα.Αν εσύ γνωρίζεις κάτι διαφορετικό πολύ θα ήθελα να μας παρουσιάσεις κάποιες αποδείξεις γι'αυτό.Εννοείται ότι εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον Κουλαξουζίδη απεναντίας πέρυσι έκανα ολόκληρο αγώνα να παίξει στο ατομικό ΤΕΣΣΑΣ(όπως και έγινε) διότι η προηγούμενη ΤΕΣΣΑΣ είχε δημιουργήσει μια απαγορευτική για αυτόν προκήρυξη.
Τέλος πάντων αυτά τα προβλήματα με τις ερμηνείες των προκηρύξεων(πανελλαδικό φαινόμενο)ελπίζω να τελειώσουν με τις αρμοδιότητες που έδωσε η ΕΣΟ στην τελευταία συνεδρίαση στον πρόεδρο Σπύρο Ζαννιά.Αυτός μόνο θα στέλνει τις προκηρύξεις της ΤΕΣΣΑΣ για έγκριση στην ΕΣΟ και αυτός μόνο θα τις προωθεί στα σωματεία.Οπότε αυτός θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ορθότητα τους!

Σπυρακόπουλος Ιωάννης είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους και πάλι!
Ο Κουλαξουζίδης, που τον έφερα ως παράδειγμα, δεν μπορεί να προκριθεί απο τη διοργάνωση της ΕΣΣΝΑ αλλά μόνο της ΤΕΣΣΑΣ.
Η περσινή προκήρυξη της ΤΕΣΣΑΣ είχε πάλι το ίδιο λάθος και το είχα επισημάνει.
Εγώ τι αποδείξεις να φέρω; Από τη στιγμή που η δική σας προκήρυξη εμφανίζει αυτήν τη μοναδικότητα εσείς θα πρέπει να μας πειτε που βασιστήκατε και την γράψατε έτσι και όχι εγώ.
Και το θέμα του επικεφαλής διαιτητή και διευθυντή αγώνων είναι πολύ σημαντικό γιατί θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται ότι ο επικεφαλής διαιτητής παίρνει αποφάσεις και ερμηνεύει την προκήρυξη για τεχνικά θέματα και κανένας άλλος!
Δε γνωρίζω τι εννοείς με τις αρμοδιότητες που έδωσε η ομοσπονδία, αλλά ο πρόεδρος έχει έτσι κι αλλιώς ευθύνη από τη στιγμή που υπογράφει την προκήρυξη.
Επιπλέον, ευθύνη έχει και η ΤΕΔ, διότι η προκηρυξη πριν δημοσιευτεί θα πρέπει να περνάει από τεχνικό έλεγχο και έγκριση για την ορθότητά της από την ΤΕΔ της ΤΕΣΣΑΣ.

KOULAXOUZIDIS είπε...

LOIPON KURIOI MIN ANISIXEITE THA SAS LISO EGO TO PROBLOMA DIOTI DISTUXOS DEN THA MPORESO NA PEXO SOUS AGONES LOGO UPOXREOSEON TEI :-). ENA EROTIMA MONO TA ROLOGIA THA TA RITHISETE 1:29 KAI 30 SEC OSTE OTAN PATHSEIS OK NA DEIXNEI 1:30.0 OPOS STIN LAMIA O OPOIOS EINAI O SOSTOS TROPOS SUMFONA ME TO MELOS THS KED? H THA TA RITHMISETE OPOS SE OLI TIN ELLADA TA RUTHMIZOUN 1:30 +30 KAI THA DEIXNEI TO ROLOI 1:30.30???????????? EIMAI MAZOXISTHS DIETHTHS KAI THELO NA MATHO.... :-)

barbis είπε...

Λοιπόν να αρχίσουμε από τα εύκολα.Φίλε Γιώργο δεν χρειάζεται να είναι κανείς τέρας εξυπνάδας για να καταλάβει πως ο πρόσθετος χρόνος στα ρολόγια πριν καν αρχίσει η παρτίδα αποτελεί ένα πρόβλημα των χρονομέτρων και απλά δεν έχεις δίκιο.Και πολύ σωστά στη Λαμία τα έβαζαν 14:50 και με το ενακτήριο πάτημα γινόταν 15:00.Και η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι κανονικά τα ρολόγια πρέπει να ρυθμίζονται 1:29:30 όπως το είπες άσχετα αν κανένας δεν το κάνει διότι το πρόβλημα δεν είναι ορατό όπως στην περίπτωση των σχολικών που το 15:10 βγάζει μάτια.
Όσο για το Γιάννη το Σπυρακόπουλο θα ήθελα να πω ότι μιλάει με υποθέσεις και αερολογεί και βάσει του συλλογισμού του ο Κουλαξουζίδης μπορεί να παίξει στα ατομικά ΕΣΣΝΑ και ΤΕΣΣΑΣ αφού τίποτα δεν το απαγορεύει.Το λογικό είναι να ισχύει ότι και με τους μικρούς που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα νεανικά της Ένωσης που έχουν δωθεί με υποσχετική αλλά μόνο στην Ένωση που ανήκουν.Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

barbis είπε...

A Κουλαξουζίδη αν μου βρεις σκακιστικό χρονόμετρο που να δείχνει 1:30:30 θα πεθάνω!!!!!!!Όλα 1:30 δείχνουν αλλά μέσα τους έχουν το λάθος 1:30:30 :)

koulaxouzidis είπε...

loipon epeidi den mporoume na sinenoithoume tha ta poume apo konta

Σπυρακόπουλος Ιωάννης είπε...

Λοιπόν επειδή λες ότι αερολογώ, παρόλο που γνωρίζω πολύ καλά το αντικείμενο, αφού είμαι έφορος αγώνω της ΕΣΣΝΑ, σου λέω να ψάξεις τις αποφάσεις του συμβουλίου της ΕΣΟ που είναι ξεκάθαρες ότι αυτό ισχύει μόνο για τα νεανικά. Ένας σοβαρός λόγος που έγινε είναι να υπάρχει δίκαιη κατανομή των θέσεων πρόκρισης μεταξύ των Ενώσεων. Οπως γνωρίζουμε ο αριθμός των σκακιστών που προκρίνονται στα Πανελλήνια Νεανικά καθορίζεται και από τις επιτυχίες που έχουν οι σκακιστές των Ενώσεων σε αυτές τις διοργανώσεις. Οπότε όταν μια μικρή Ενωση έβγαζε έναν ισχυρό παίκτη ο οποίος γινόταν για παράδειγμα πρωταθλητής αυτός υπολογιζόταν στις επιτυχίες της Ενωσης όπου ανήκε η ομάδα που πήγε με υποσχετική. Αυτό προσπαθεί να λύσει η συγκεκριμένη διάταξη.
Οσο για τον Κουλαξουζίδη ήδη σας έχω γράψει από που δικαιούτε πρόκριση.
Επιπλέον, ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω το ύφος σου και την εμμονή σου σε κάτι που προφανώς δε γνωρίζεις.

Σπυρακόπουλος Ιωάννης είπε...

Και για το θέμα του ρολογιού σαφώς έχει δίκιο ο Κουλαξουζίδης. Στην πρώτη κίνηση δεν υπάρχει προσθήκη χρόνου; Φυσικά και υπάρχει.

barbis είπε...

Στην πρώτη κίνηση υπάρχει προσθήκη χρόνου αλλά όχι στη μηδενική.Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη κίνηση και πατηθεί το χρονόμετρο τότε πρέπει να δοθεί ο προστιθέμενος χρόνος και όχι πριν αρχίσει η παρτίδα!
Ρώτησα και το Σωτήρη το Λογοθέτη ο οποίος γνώριζε πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα με το λογισμικό των σκακιστικών χρονομέτρων και μου είπε πως έχω δίκιο.Είναι κάτι που θα προσπαθήσουν να το διορθώσουν στο μέλλον.Και για να καταλάβει όλος ο κόσμος τι ακριβώς συζητάμε να αναφέρω όλα τα γεγονότα από την αρχή.
Το όλο θέμα ξεκίνησε από τα τελικά του σχολικού ΤΕΣΣΑΣ στη Λαμία.Εκεί οι λαμιώτες διαιτητές διαπίστωσαν ότι όταν ρύθμιζαν τα ρολόγια με σταθερό χρόνο 15 λεπτά και ανανέωση 10 δευτερόλεπτα το χρονόμετρο έγραφε 15:10 πριν ακόμα αρχίσει η παρτίδα.Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα όταν έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά που θα φώναζαν για μη σωστή ρύθμιση των ρολογιών!Αναγκάστηκαν λοιπόν οι άνθρωποι και μπήκαν στο μεγάλο κόπο να ρυθμίσουν τα ρολόγια με 14:50 σταθερό και 10 δεύτερα ανανέωση ώστε να γράφουν αρχικό χρόνο όλα 15 λεπτά που είναι και το σωστό.Μόλις πήγε να ρυθμίσει τα ρολόγια ο Κουλαξουζίδης στην αίθουσα που ήταν διαιτητής έκανε ολόκληρο θέμα και μάταια προσπαθούσαμε εγώ ως επικεφαλής διαιτητής και το μέλος της ΚΕΔ Γιάννης Μήτρου,ότι όλα είναι σωστά.
Τελικά φάνηκε να πείθεται αλλά να που επαναφέρει το θέμα με την υποστήριξη και του Σπυρακόπουλου.
Ο οποίος Σπυρακόπουλος θα μπορούσε να είναι πιο διακριτικός ώστε να μην μπει στο blog των διοργανωτών να κάνει τέτοιο θέμα για την προκήρυξη από τη στιγμή που έχω επικοινωνήσει και με το Βασίλη το Γεωργακόπουλο για το αν η προκήρυξη είναι σωστή(το ίδιο υποθέτω ότι θα είχε κάνει και η προηγούμενη ΤΕΣΣΑΣ) αλλά υπάρχει και αυτό το δεδικασμένο με τους μικρούς που έχουν πάρει υποσχετική στο οποίο βασιστήκαμε.Αλλά ακόμα και αν κάτι μας διέφυγε να βρει τη νομοθεσία να με πάρει ένα τηλ. και εγώ θα προσπαθούσα να λύσω το πρόβλημα.Αλλά έστω και τώρα ας μας πει που μπορούμε να βρούμε αυτά που λέει διότι είναι τουλάχιστον δύο χρόνια πριν αυτή η συνεδρίαση της ΕΣΟ.Εκτός αν μοναδικός σκοπός του είναι απλά να κερδίσει τις εντυπώσεις και να δυσφημίσει το τουρνουά στην Αιδηψό!

Σπυρακόπουλος Ιωάννης είπε...

Oσον αφορά τα ρολόγια σου σου ξαναλέω ότι και στην πρώτη κίνηση δικαιούσαι προσθηκη χρόνου, όπως και σε κάθε κίνηση. Οχι μετά την πρώτη κίνηση όπως λανθασμένα λες. Και επιτέλους δε μπορεί όλες οι μάρκες ρολογιών να έχουν λάθος στη ρύθμιση. Και να σου φέρω ένα απλό παράδειγμα: αν ο χρόνος σκέψης ήταν ο λεπτά και 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση στην πρώτη κίνηση θα είχες Ο χρόνο; Οχι φυσικά αλλά 30 δευτερόλεπτα, γιατί είναι ο χρόνος που σου δίνει το ρολόι να σκεφτείς ανά κίνηση. Αυτά στα εξήγησε εχθές ο Κωστούρος τον οποίο ξέχασες να επικαλεστείς.
Επιπλέον, για το άλλο θέμα το έχουμε εξαντλήσει. Είναι σαφές ότι το έβγαλες από το μυαλό σου και είστε η μόνη ένωση που το κάνει έτσι. Και φυσικά εγώ δε σκοπεύω να δυσφημίσω κάμμιά διοργάνωση, ειδικά της ΤΕΣΣΑΣ που είναι μια ανερχόμενη περιοχή. Απλά για να καλύψετε τα δικά σας λάθη, ψάχνετε κρυφά κίνητρα στις πράξεις των άλλων.

barbis είπε...

Δύο καθηγητές διαιτησίας (Μήτρου-Λογοθέτης) έχουν λάθος και εσύ ξέρεις το σωστό!!Τον Κωστούρο δεν τον ανάφερα για να μη τον εκθέσω!
Όσο για το άλλο δεν με έχεις πείσει ακόμη.Στείλε μου ένα email με τις αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΣΟ που να φαίνεται καθαρά αυτή η εξαίρεση που λες και θα ζητήσω συγνώμη που σε αμφισβήτησα.Αλλιώς πρέπει να ζητήσεις εσύ για αυτά που λες αν δε θέλεις να θεωρηθείς συκοφάντης.

barbis είπε...

Και μη λες ανακρίβειες ότι βγάζω εγώ από το μυαλό μου αυτά τα πράγματα η ΤΕΣΣΑΣ βγάζει τις προκηρύξεις όχι εγώ.Στην περσινή ΤΕΣΣΑΣ μάλιστα που είχε τον ίδιο όρο στην προκήρυξη του ατομικού δεν ήμουν καν μέλος.

ΦΑΝΗ ΣΙΡΚΕΛΗ είπε...

Αν το δούμε ετυμολογικά, προστιθέμενος είναι ο χρόνος που προστίθεται και όχι αυτός που προκαταβάλλεται για κάθε κίνηση. Διαφορετικά, θα μιλούσαμε για προκαταβαλλόμενο και όχι για προστιθέμενο χρόνο.

Σπυρακόπουλος Ιωάννης είπε...

Τι θα πει χρόνος σκέψης; Σημαίνει ότι είναι ο χρόνος που έχω στη διάθεσή μου να σκεφτώ. Επομένως, όταν λέμε χρόνος σκέψης χ και 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση σημαίνει ότι ανά κίνηση (επομένως και στην 1η!) έχω επιπλέον 30 δευτερόλεπτα να σκεφτώ! Τώρα εσείς γιατί εξαιρείτε την πρώτη κίνηση όταν όλος ο πλανήτης κάνει το αντίθετο, όπως έτσι είναι προγραμματισμένα όλα τα ρολόγια ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω!
Η απόφαση του συμβουλίου της ομοσπονδίας που αναφέρεται στην κατανομή των θέσεων πρόκρισης για τα νεανικά πρωταθλήματα βρίσκεται σε αυτό το link:
http://www.chessfed.gr/dioikisi/dioikisi54.htm

barbis είπε...

Λοιπόν Γιάννη,Κουλαξουζίδη,Κωστούρε κ.τ.λ επειδή το θέμα με τα ρολόγια έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό θα σας γράψω κάτι που μπορεί να το καταλάβει και ένα παιδί της Α Δημοτικού!Σας παρουσιάζω ένα απόσπασμα από την προκήρυξη των πανελληνίων σχολικών του 2009 που αφορά το χρόνο σκέψης:
" Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης".
Προσέξτε καλά το "ολοκληρώνει"!!
Νομίζω ότι κάθε αμφιβολίας σας διαλύθηκε αλλά λέω να συνεχίσω.Ας πούμε ότι σε μια παρτίδα με χρόνο 1:30 και 30 δεύτερα ανανέωση ο ένας έχει 5 δεύτερα και ο άλλος 1 δευτερόλεπτο και σβήνουν τα ρολόγια.Πως θα ξαναβάλεις τους χρόνους?Ουσιαστικά δεν μπορείς!Αν βάλεις 5 δεύτερα και 1 θα σου γράψει 35 και 31 αντίστοιχα!Θα πρέπει να αφήσεις το χρόνο να κυλίσει και μόλις φτάσεις στο 5 ή στο ένα να τον σταματήσεις. Αυτό από μόνο του δείχνει το πρόβλημα των ρολογιών!
Στο ατυχές παράδειγμα που ανέφερες με μηδέν αρχικό χρόνο σκέψης και 30 δεύτερα πρόσθετο όντως ξεκινάς με μηδενικό χρόνο σκέψης γι' αυτό και κάποιοι μάγκες δημιουργοί σκακιστικών προγραμμάτων όπως ο ινδός που έφτιαξε το πρόγραμμα Natwarlal (τέλεια ρυθμισμένο στους χρόνους κατέβαστε το να δείτε, έχει δικό του interface) απαγορεύουν να βάλεις σταθερό χρόνο μηδέν!!
Για μένα δε νοείται σταθερός χρόνος μηδέν στο fischer time ενώ έτσι όπως τα γράφεις εσύ Σπυρακόπουλε πας σε άλλη κατηγορία ρυθμίσεων την "time per move" που όντως εκεί έχεις σταθερό χρόνο ανά κίνηση πριν παίξεις την πρώτη κίνηση αλλά δεν είναι πρόσθετος.Πληροφορίες για αυτό μπορείς να πάρεις κατεβάζοντας το interface Arena (βάλε στο google Arena chess κατέβασε το setup1 που έχει και το πρόγραμμα sos μέσα)που είναι το πιο γνωστό interface στον κόσμο στο οποίο τρέχουν χιλιάδες προγράμματα uci και wb.Πολύ καλές ρυθμίσεις έχει και το πρόγραμμα slow chess.Tα δύο τελευταία επιτρέπουν και σταθερό χρόνο μηδέν.Αν με μηδέν αρχικό προλάβεις να παίξεις κίνηση γράψε μου:)
Πάμε τώρα στο σημαντικό θέμα με τις προκρίσεις στο ατομικό ανδρών.
Το link που μου έδωσες δε λέει τίποτα παραπάνω από αυτά που συζητάμε.Πουθενά δεν εξαιρεί τους άνδρες που έχουν πάρει υποσχετική και δυστυχώς όπως πιστεύω δημιουργεί αρνητικό δεδικασμένο ώστε να μην έχουν δικαίωμα πρόκρισης αυτοί που έχουν δοθεί με υποσχετική.Η φράση :
"Σκακιστές και σκακίστριες που έχουν μεταγραφεί με «υποσχετική» θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στα προκριματικά των Ενώσεων-ΤΕ που ανήκει το σωματείο από το οποίο προέρχονται και στο οποίο θα επιστρέψουν με τη λήξη της υποσχετικής και τα αποτελέσματά τους θα προσμετρώνται στη βαθμολογία της".
Παρόλο που παραπάνω η συζήτηση του ΔΣ της ΕΣΟ γίνεται για τα νεανικά η τελική διατύπωση οδηγεί σε αυτά που λέω εγώ.Και το ανοιχτό ατομικό ΤΕΣΣΑΣ προκριματικά είναι του ανοιχτού πρωταθλήματος ανδρών που θα γίνει στην Καβάλα.Εδώ χρειάζεται νομίζω κάποιος νομικός να μας πει τη γνώμη του.Λέω να μας πει την άποψη του ο Χρήστος ο Γκορίτσας.

Σπυρακόπουλος Ιωάννης είπε...

Εγώ σταματάω την κουβέντα εδω! Αδυνατώ να συνενοηθώ μαζί σου! Κάντε ότι θέλετε. Ολόκληρη απόφαση συμβουλίου της ομοσπονδίας σου έστειλα και αδυνατείς να καταλάβεις. Λυπάμαι.
Οσο για τα ρολόγια απλή αριθμητική είναι. Παγκόσμια πρωτοτυπία.

koulaxouzidis είπε...

ontos epeidi exei ginei kourastiko to thema kai olos o kosmos thelei mia alitheia.... tha kano enstasi sto tournoua sou. kai to apotelesma tis enstashs tha deixei ti isxei gt alios den bgazoume akri :-)

barbis είπε...

Tι να σας πω ρε παιδιά είστε πολύ εγωιστές!Εγώ δεν ξέρω αριθμητική ή εσείς δεν ξέρετε την ελληνική γλώσσα!Δεν είδατε την προκήρυξη που λέει ότι ο πρόσθετος χρόνος δίνεται με την ολοκλήρωση της κίνησης!Και πότε ολοκληρώνεται η κίνηση?Όταν πατηθεί το χρονόμετρο.
Και όσο για σένα Κουλαξουζίδη κάνε ότι θέλεις,δεν είναι δικό μου το τουρνουά της ΤΕΣΣΑΣ είναι.Και τα ρολόγια θα τα βάλουμε βάσει του λανθασμένου προγράμματος.Σιγά μην καθίσουμε να τα διορθώσουμε ένα ένα.Ας παίξει ο κόσμος με 30 δεύτερα επιπλέον δεν ασχολούμαστε εμείς με τέτοιες βλακείες,εσείς τις κάνετε θέμα.

KOULAXOUZIDIS είπε...

koita epeidi opos sou eipa eimai mazoxistiS diethths an to afiso etsi to thema GT den tha luthei h aporia pote .opos kai na ruthmiseis ta rologia tha tin kano tin enstash as pliroso den me niazei ego thelo tin alitheia gt ontos o kathenas leei ta dika tou. ektos meXRI TOTE AN EXEI TOPOTHETHTHEI EPISIMA H ESO SXETIKA ME TO THEMA.THA SINEXISO NA TO PSAXNO AYTO TO THEMA OSTE NA MIN XREIASTEI NA KANO ENSTASI GIA LUTHEI H APORIA KAI NA USIXASOUME OLOI.

barbis είπε...

ΩΧ ωχ Γιώργο μην κάνεις ένσταση φοβάμαι:)Ρώτα μες στην ΕΣΟ να δούμε τι θα σου πουν ρε Γιώργο μας έχεις πρήξει με αυτές τις ενστάσεις λες και μιλάς σε τίποτα παιδάκια που φοβούνται.Δέκα πέντε χρόνια στο χώρο αν έχουν δει τα μάτια μου,ειδικά εκεί στην Αθήνα...

Ανώνυμος είπε...

giati toso klama m ayta ta rologia?
les kai oli i ypothesi itan ta 30 deytera.egw pali lew na kanw enstasi giati moy tin vidonoyn merikes fatses tis tessas. ade afiste leo egw toys anthropoys na kanoyn kanena toyrnoya tis prokopis giati mexri twra ade na min to pw. esy re koylaxoy ti exeis kai trogese? egw leo na pas na paixeis kai na afiseis tis mpoyrdes. mporei fetos na ta katafereis.......

Ανώνυμος είπε...

Δεν με αφορά άμεσα το θέμα αλλά με προστιθέμενο χρονο πως γίνεται να έχει ο ένας 5 δευτερολ και ο άλλος 1 κανεις δεν πηρε τον προστιθεμενο χρονο?

Ανώνυμος είπε...

Επιπλεον στα ρολογια σαιτεκ ο χρονος μπαινει αφου παιξεις την κινηση και αρα δεν υπαρχει προβλημα. εχει επιλογη να προστιθετε ο χρονος μολις ολοκληρωθει η κινηση.

barbis είπε...

Έχει δίκιο ο ανώνυμος ας πούμε ότι ο ένας έχει 5 δεύτερα και ο άλλος 31 δεν τρέχει τίποτα.Το ζήτημα είναι αν ο προστιθέμενος χρόνος στο fischer time δίνεται πριν ή μετά την ολοκλήρωση της πρώτης κίνησης.Εμείς λέμε μετά και ο Σπυρακόπουλος πριν.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι οπως το θέτεις τωρα εχετε και οι δυο δικιο. Το θεμα ειναι καθαρα θεμα διατύπωσης της προκύρηξης. αν γραψεις ο χρονος προστίθεται απο την 1η κινηση εχει δικιο ο Σπυρακόπουλος ενω αν γραψεις με την ολοκληρωση της 1ης κινησης εχεις δικιο εσυ. Όπως και να είναι παντως νομιζω ότι δεν αξιζει τόσο μελάνι για αυτο το θέμα ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα και εγώ το link http://www.chessfed.gr/dioikisi/dioikisi54.htm και αν μη ασχολούμενος με τέτοια θέματα δηλώνω πως ο barbis έχει δίκιο κατά τη γνώμη μου.Αδυνατώ να κατανοήσω τον παρουσιαζόμενο ως Σπυρακόπουλο Ιωάννη καθώς διάβασα προσεκτικά την απόφαση της ΕΣΟ.Σε κανένα σημείο των σχολίων του δεν χρησιμοποίησε έστω ένα επιχείρημα για τις περίφημες υποσχετικές και όσα λέει δεν αποτελούν παρά μία θέση του ατεκμηρίωτη.
Αντίθετα η απόφαση της ΕΣΟ φαίνεται πως επιβεβαιώνει την ορθότητα της προκήρυξης ως προς τα δικαιώματα συμμετοχής παικτών με υποσχετική.
Αυτό που θα πρέπει να αλλάξει ο barbis είναι κάποιες λέξεις που χρησιμοποιεί και επηρεάζουν αρνητικά τους σχολιογράφους οι οποίες τσιγκλίζουν το συναίσθημά τους("αερολογείς","αν δε θέλεις να θεωρηθείς συκοφάντης"),δυναμιτίζουν μια συζήτηση και είναι αδόκιμες.
Καλό είναι να ελέγξει επίσης αν πρόκειται για τον Σπυρακόπουλο πράγματι.

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση στην οποία ανεφέρεται ο Σπυρακόπουλος είναι για τα νεανικά οκ μεχρι εδώ. Γιατι δεν κανει κάποιος μια ερώτηση στην Ε.Σ.Ο αν αυτη η απόφαση ισχύει και για τους ανδρες και να τελείώσει το θεμα τόσο δυσκολο είναι έλεος πια

Ανώνυμος είπε...

kalispera ki apo emena .den xero to sosto pio einai .omos an exei adiko o kurios mparbis as poume oti ekane kati xazo an omos exei dikio tha prepei na exei adiko olos o allos kosmos. diladi oloi oi aloi agones einai apath? kai o kurios barbis brike to sosto? an ne ayto einai skakistiki epanastasi!!!!!!!kai o kurios mparbis prepei na einai poli makria se epipedo gia na brike ayto to lathos

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 9.34 όπως είπα ο εμφανιζόμενος ως Σπυρακόπουλος δεν προσκόμισε κάποιο στοιχείο.Ως προς αυτό το σημείο λέω πως έχει δίκιο ο barbis.Αν υπάρχουν άλλα στοιχεία δεν γνωρίζω καθώς δεν είμαι του χώρου.Πάντα συζητάμε για το θέμα της προκήρυξης σχετικά με τους όρους πρόκρισης.Επίσης δεν έχει κανένα νόημα ποιός έχει δίκιο η άδικο.Αν θέλετε μπορώ να αποφασίσω εγώ για την ΕΣΟ και να προσυπογράψουν την απόφαση ;)

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ Π.Χ. ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ ΤΙ ΕΝΟΟΥΜΕ 1) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ Η 2) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 00:00 ΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΑ ΕΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ Π.Χ. ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ ΤΙ ΕΝΟΟΥΜΕ 1) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ Η 2) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 00:00 ΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΑ ΕΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

barbis είπε...

Πολύ καλά τα λέτε ρε παιδιά αλλά σας εξηγώ δεν έβγαλα εγώ την προκήρυξη.Η περσινή ΤΕΣΣΑΣ την έβγαλε και εμείς τη βασική αλλαγή που κάναμε ήταν ότι κάναμε το πρωτάθλημα με ελεύθερη συμμετοχή.Και αν λέτε ότι εγώ τσιγκλάω τον κύριο Σπυρακόπουλο με εκφράσεις όπως αερολογείς κ.τ.λ που να ξέρατε πόσο χυδαία με έβριζε αυτός στο τηλ.Αφού από τα μπινελίκια που έριχνε δεν μπορούσε να μιλήσει αλλά ούτε άφηνε και τον Κωστούρο να μου εξηγήσει!Γνωρίζω την επιθετικότητα του εν λόγω κυρίου, αλλά δε θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο εκτός αν προκληθώ από κοντά οπότε θα αναγκαστώ να προστατέψω τον εαυτό μου!
Τον τσιγκλούσα να μας πει μέσα από ποια επιχειρήματα πηγάζει αυτή η σιγουριά του για το λάθος της προκήρυξης αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δε με έπεισε ούτε στο ελάχιστο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θες να μας πεις ότι η νεα ΤΕΣΣΑΣ απλα αντέγραψε την προκύρηξη της περσινης ΤΕΣΣΑΣ την οποια εσυ κατηγορουσες για ανίκανη ωραία πράγματα.

barbis είπε...

Ναι ανίκανη αλλά όχι ανίκανη παντού.Διορθώσαμε το σημαντικό δηλ. την ελεύθερη συμμετοχή και τα περισσότερα τα αφήσαμε ίδια.Βασικά τις προκηρύξεις δεν τις γράφω εγώ αλλά ο γραμματέας.Εγώ απλά πρότεινα αυτή τη διόρθωση υπάρχουν όμως άλλοι τέσσερις.Και δεν είναι καλό να γενικεύετε τα πράγματα ,τα λάθη της προηγούμενης ΤΕΣΣΑΣ ήταν συγκεκριμένα.Δε σημαίνει ότι όλα όσα έκανε ήταν λάθος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ. ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ?

barbis είπε...

Άντε πάλι τις ίδιες βλακείες.Οι προκηρύξεις ανά την Ελλάδα είναι λίγο πολύ ίδιες.Η σωστή εφαρμογή των προκηρύξεων είναι που πρέπει να διασφαλίσουμε και ως τώρα πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε μια χαρά όπως φάνηκε σε σχολικά και ατομικά νέων.

Σπυρακόπουλος Ιωάννης είπε...

Κύριε Μπαρμπή έλεγα να μην ξαναασχοληθώ μαζί σου, αλλά λες ότι εγώ σε έβρισα, ενώ εσύ δημόσια με αποκαλείς συκοφάντη και εσύ μου έστειλες υβριστικό sms. Ειλικρινά έχεις συναίσθηση του τι λες; Ξέρεις τι θα πει συκοφαντία; Οποιος τυχαίνει να διαφωνεί μαζί σου είναι συκοφάντης;
Οσον αφορά την απόφαση του συμβουλίου της ΕΣΟ είναι ξεκάθαρη και αφορά την κατανομή θέσεων πρόκρισης μεταξύ των Ενώσεων στα νεανικά πρωταθλήματα. Είναι ειδική διάταξη για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Για το ανδρών γυναικών ισχύει ότι ίσχυε πάντα. Απλά είναι τα πράγματα.

barbis είπε...

Σου επιτρέπω να βγάλεις το "υβριστικό" sms στον αέρα για να πέσει πολύ γέλιο.Αν αυτό το sms είναι υβριστικό εγώ θα γίνω πουλί να πετάξω!Δεν ήξερα ότι βγάζεις και δικούς σου νόμους.Άκου λοιπόν και τι απαντάει ο Χρήστος ο Γκορίτσας(ως δικηγόρος κάτι παραπάνω ξέρει!) που διάβασε την απόφαση της ΕΣΟ που μας έστειλες σε linκ:
"Το γράμμα και το πνεύμα της αποφάσεως είναι σαφή. Για την ταυτότητα του νομικού λόγου δεν πρέπει να διαφοροποιείται η αντιμετώπιση των ανήλικων και των ενήλικων σκακιστών. Εξάλλου, όπως προκύπτει σαφώς από την, αποφασισμένη από το ΔΣ της ΕΣΟ, προσμέτρηση του χρόνου της μετεγγραφής με υποσχετική στη δωδεκαετία ως προϋπόθεση ελεύθερης μετεγγραφής ο νομικός σύνδεσμος του αθλητή με το σωματείο, από το οποίο προέρχεται, είναι ο πλέον ισχυρός. Το σωματείο, στο οποίο ο αθλητής αγωνίζεται δανεικός, δε συνδέεται με τον αθλητή με καμία άλλη νομική σχέση, παρά μόνο με το δικαίωμα να τον συμπεριλαμβάνει στην αγωνιστική ομάδα του. Επί παραδείγματι, η πειθαρχική δικαιοδοσία του επί του αθλητή είναι πολύ αμφίβολο αν αναγνωρίζεται από την έννομη τάξη.
Δεν μπαίνω στην ουσία της συζητήσεως, αν η πολιτική της ΕΣΟ είναι σωστή ή λανθασμένη, όμως, παρατηρώ ότι είναι πάγια. Εντέλει, ο αθλητής θεωρείται σκακιστικό προϊόν του σωματείου και της Ενώσεως/ Τοπικής Επιτροπής της προέλευσής του με όλες τις νομικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.
Αυτά εν συντομία".

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω το Θαναση που με προσεβαλε καταφωρα αλλα πιστευω ο,τι το φως της Αναστασης φωτισε μια πτυχη της ευγενειας του.Μη φερεσαι ετσι στην ανωνυμη κυρια γιατι δεν ξερεις που θα τη χρειαστεις!Αν θελησω προλαβαινω να λαβω μερος στο τουρνουα της Αιδηψου? Που να απευθυνθω? Μπορει να λαβει μερος οποιος θελει εστω κι αν δεν ανηκει στο συλλογο σας? Σου περασε ο εκνευρισμος Θαναση?

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω το Θαναση που με προσεβαλε καταφωρα αλλα πιστευω ο,τι το φως της Αναστασης φωτισε μια πτυχη της ευγενειας του.Μη φερεσαι ετσι στην ανωνυμη κυρια γιατι δεν ξερεις που θα τη χρειαστεις!Αν θελησω προλαβαινω να λαβω μερος στο τουρνουα της Αιδηψου? Που να απευθυνθω? Μπορει να λαβει μερος οποιος θελει εστω κι αν δεν ανηκει στο συλλογο σας? Σου περασε ο εκνευρισμος Θαναση?

barbis είπε...

Διάβασε την προκήρυξη να δεις...

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπυρακόπουλος είπε:

"Κύριε Μπαρμπή έλεγα να μην ξαναασχοληθώ μαζί σου, αλλά λες ότι εγώ σε έβρισα, ενώ εσύ δημόσια με αποκαλείς συκοφάντη και εσύ μου έστειλες υβριστικό sms. Ειλικρινά έχεις συναίσθηση του τι λες; Ξέρεις τι θα πει συκοφαντία; Οποιος τυχαίνει να διαφωνεί μαζί σου είναι συκοφάντης;
Οσον αφορά την απόφαση του συμβουλίου της ΕΣΟ είναι ξεκάθαρη και αφορά την κατανομή θέσεων πρόκρισης μεταξύ των Ενώσεων στα νεανικά πρωταθλήματα. Είναι ειδική διάταξη για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Για το ανδρών γυναικών ισχύει ότι ίσχυε πάντα. Απλά είναι τα πράγματα."

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της χρήσης αυτής της λέξης δεν λέει τίποτα πέρα από όσα επεσήμανα.Άλλη λέξη ήθελε να χρησιμοποήσει και είναι αυτό φανερό από το περιεχόμενο των γραφομένων του.

Λες πως για άνδρες και γυναίκες ισχύει αυτό που ίσχυε πάντα.Μπορείς να μας φωτίσεις από που προκύπτει αυτό;
Είμαι περίεργος να μάθω.

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΚΥΡΙΟΙ (ΜΠΑΡΜΠΗΣ-ΣΠΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ), ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!

barbis είπε...

Αλήθεια μαλώνουμε για ασήμαντα πράγματα?Για πες μας τότε εσύ ο Κουλαξουζίδης από ποιο πρωτάθλημα διακαιούται πρόκριση-φιλοξενία στην Καβάλα από της ΤΕΣΣΑΣ ή της ΕΣΣΝΑ?

Ανώνυμος είπε...

'Εννοείται ότι εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον Κουλαξουζίδη απεναντίας πέρυσι έκανα ολόκληρο αγώνα να παίξει στο ατομικό ΤΕΣΣΑΣ(όπως και έγινε) διότι η προηγούμενη ΤΕΣΣΑΣ είχε δημιουργήσει μια απαγορευτική για αυτόν προκήρυξη.' ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΣΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΚΑΝΕΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΑΡΠΑΝΩ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί. Μήπως , ρωτάω μήπως ,υπάρχει περίπτωση να έχουν και οι δύο πλευρές δίκιο; Θα μου επιτρέψετε εδώ να γράψω αυτό που έγραψε ο Καζαντζάκης στο Χριστός ξανασταυρώνεται.
Όλα τα κάμει καλά ο Αλλάχ ,μου έλεγε, όλα, μα μια μέρα βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά και έπλασε το Ρωμιό μα μόλις τον είδε το μετάνιωσε. Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος που τρυπούσε ατσάλι ∙τι να γίνει τώρα μουρμούριζε ο Αλλάχ την επαθα . Ας πιάσω να κάμω τώρα τον Τούρκο να σφάξει το Ρωμιό να βρει ο κόσμος την ησυχία του ∙έπιασε το λοιπόν μέλι και μπαρούτι και φτιάχνει τον Τούρκο και χωρίς να χασομεράει τους βάζει σε ταψί να παλέψουν. Πάλευαν πάλευαν, από το πρωί ως το βράδυ κανένας δεν έριχνε κατω τον άλλον μα σαν σκοτεινιάζει βάνει ο άτιμος ο Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος! Ο διάολος να με πάρει μουρμούρισε ο Αλλάχ ,την έπαθα πάλι ∙ τουτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο∙ Πάνε οι κόποι μου χαμένοι ∙ τι να κάμω; Όλη νύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης μα το πρωί πετάχτηκε πάνω και χτύπησε τις χερούκλες του∙ Βρήκα !βρήκα! φώναξε κι έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά και έφιασε έναν άλλο Ρωμιό και τους έβαλε στο ταψί να παλεύουν. Αρχίζει το πάλεμα ∙ τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά ο άλλος μπηχτές ο ένας μπηχτές και ο άλλος, μπαμπεσιά ο ένας μπαμπεσιά και ο άλλος, πάλευαν ,πάλευαν, έπεφταν σηκώνονταν πάλευαν ξανασηκώνονταν και ακόμα παλεύουν! Κι έτσι ο κόσμος βρήκε την ησυχία του.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ;Ο ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΠΕΡΥΣΙ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΚΟΥΛΑΞΟΥΖΙΔΗΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΙΑΣ!ΑΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΑΞΟΥΖΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΕΣΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Barbis σύνελθε!!

Ανώνυμος είπε...

OTAN ARXISA NA PAIZW SKAKI PRIN 5 XRONIA PISTEYA OTI O POLEMOS TWN SKAKISTWN GINETE MESA STIN SKAKIERA.
TELIKA EIXA ADIKO.

v.roumpis

barbis είπε...

Και εγώ Βαγγέλη το ίδιο πίστευα πριν από 15 χρόνια που ξεκίνησα.Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχουν κόντρες και συμφέροντα στο σκάκι ούτε και πολιτική.Το ίδιο και όταν έφτιαξα το 2003 την ομάδα,απόδειξη ότι είχα προτείνει για την προηγούμενη ΤΕΣΣΑΣ το Ζάκκα και δεν μπήκα ο ίδιος.Δυστυχώς και εγώ είχα άδικο.Αντί να είμαστε όλοι αγαπημένοι και να ευχαριστιόμαστε το σκάκι μας, βλέπεις τι γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ,ΑΦΟΥ ΞΕΣΠΑΣΑΤΕ ΜΕ ΜΠΗΧΤΕΣ ΤΩΡΑ ΚΡΥΦΤΗΚΑΤΕ! ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΤΕ ΑΜΑΝ ΠΙΑ! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?