Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008

Αρίων

Αρίωνας ίππος ή Αρείωνας (ενίοτε). Μυθικός ίππος (άλογο) με μαύρη ή ξανθή χαίτη που φημίζοταν ως ταχύτερος του ανέμου. Ο ίππος αυτός είχε το ένα από τα πόδια του ανθρώπινο και ενίοτε φωνή ανθρώπου. Κατά τις μυθολογικές παραδόσεις φέρεται ως γιος του Ποσειδώνα, και της Δήμητρας η Ερινύας. Η θεά Δήμητρα, λυπημένη από την απώλεια της Περσεφόνης και προσπαθώντας να ξεφύγει από την ερωτική προσέγγιση του Ποσειδώνα, μεταμορφώθηκε σε φοράδα. Ο Ποσειδώνας, καταλαβαίνοντας την μεταμόρφωσή της, πήρε τη μορφή επιβήτορα και κατόρθωσε να ξευγαρώσει μαζί της. Εκτός από τον Αρίωνα, από τούτη την ένωση γεννήθηκε και μία κόρη, πιθανώς η νύμφη Δέσποινα, που αποκαλυπτόταν μόνον στους μυημένους των Ελευσινίων.
Κατ΄ άλλη εκδοχή ο Αρίων ήταν γιος του Ζέφυρου και μίας από τις Άρπυιες και ανατράφηκε από τις Νηρηΐδες Νύμφες. Ως τόπος γέννησής του θεωρούνταν η Θέλπουσα της Αρκαδίας που απεικονίζεται σε νομίσματα και αγγεία της πόλης αυτής. Σύμφωνα με μια άλλη παράδοση γεννήθηκε στην Αττική, τη στιγμή που ο Ποσειδώνας κτυπούσε το βράχο με την τρίαινά του.

Τον Αρίωνα ίππο χρησιμοποίησε πρώτος ο Ποσειδώνας τον οποίο αργότερα δώρησε στον μυθικό ήρωα της Αλιάρτου τον Κοπρέα. Ο Κοπρέας με τη σειρά του τον δώρησε στον Ηρακλή που τον χρησιμοποίησε σε ιπποδρομίες στις Παγασσές όπου εκεί νίκησε τον Κύκνο. Άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ο Αρίωνας ίππος ανήκε στον Αρκάδα Όγκο απ' όπου τον παρέλαβε ο Ηρακλής, όταν πολεμούσε εναντίων των Ηλείων. Τέλος από τον Ηρακλή τον παρέλαβε ο Άδραστος που χάρις στη ταχύτητά του σώθηκε κατά την εκστρατεία των Επτά κατά των Θηβών φέρνοντάς τον πίσω στην Αθήνα.

Ο μυθικός Αρίωνας ίππος στην Ελληνική μυθολογία αποτέλεσε την ιδεατή ανθρώπινη ανάγκη αλλά και την αξία της γρήγορης λήθης επί παντός οδυνηρού συμβάντος, προκειμένου ο άνθρωπος να συνεχίζει να είναι δημιουργικός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Από την Ελληνική Μυθολογία γενικότερα και από τον Αρίωνα Ίππο ειδικότερα εμπνεύστηκε ο Γάλλος προγραμματιστής Gabriel Guillory ώστε να δώσει το όνομά του στη σκακιστική μηχανή που δημιούργησε.

Ο Arion είναι μια σκακιστική μηχανή που διατίθεται ελεύθερα με προτροπή του προγραμματιστή για εθελοντική συνεισφορά στη UNICEF! Η μηχανή λειτουργεί με τα συνηθισμένα σκακιστικά γραφικά περιβάλλοντα (GUI) όπως Arena, Shredder Classic ή Fritz. Η δυναμικότητα του Arion εκτιμάται σε 2300 elo ή και περισσότερο.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ

Arion 1.1 - Junior 9 : 1-0

Arion 1.1 - Shredder 9 : 0,5-0,5

Shredder 9 - Arion 1.1 : 0,5-0,5


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

Αποθήκευση σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: