Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

5o Ανοιχτό Τουρνουά Καλαμαριάς

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου το 5ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Καλαμαριάς. Για πρώτη φορά φέτος το τουρνουά διεξήχθη σε δύο ομίλους.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Γεωργιανός GM Gelashvili κατετάγη πρώτος μετά την άρση της ισοβαθμίας με τον Λιθουανό GM Rozentalis, καθώς και οι δύο πέτυχαν 7/9.

Στο δεύτερο group δυναμικότητας πρώτη στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε η Αγγελική Παπαθανασίου με το επιβλητικό 8,5/9 αποκτώντας εκτός των άλλων και το δικαίωμα να αγωνισθεί στο 6ο Οπεν Καλαμαριάς στο πρώτο group δυναμικότητας.

Το βραβείο «Γιώργος Ιωακειμίδης» στην καλύτερη παρτίδα του τουρνουά δόθηκε στον GM Rozentalis για την παρτίδα του με τον GM Mikulas.

Συμμετείχαν συνολικά 228 σκακιστές και σκακίστριες από 19 χώρες καθιστώντας για άλλη μία φορά το τουρνουά, ως την μεγαλύτερη σκακιστική διοργάνωση της Θεσσαλονίκη.

Το Δήμο Καλαμαριάς εκπροσώπησε στην τελετή λήξης η κυρία Ιωάννα Μουράτη που απένειμε τα βραβεία στους νικητές του 1ου και 2ου γκρουπ.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του τουρνουά και το σχετικό Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.skakistis.gr

















Οι νικητές του 1ου γκρουπ με τον Γαβριήλ Μαστροβασίλη και την εκπρόσωπο του Δήμου Καλαμαριάς Ιωάννα Μουράτη που απένειμε τα βραβεία

















Οι τρεις πρώτοι του δεύτερου γκρουπ


















Ο παίχτης της ομάδας μας Θανάσης Μπαρμπής ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο γκρουπ με 4,5/9 βαθμούς και απόδοση διεθνούς έλο πάνω από 2100

















Ο φίλος σκακιστής του Σ.Σ. Λάρισας Κώστας Κωνσταντέλιας

















Ο ισχυρός GM και πραγματικός gentleman Eduardas Rozentalis

















Στιγμιότυπο από τις παρτίδες στα πρώτα τραπέζια


Θαυμάστε παρακάτω την παρτίδα που βραβεύτηκε ως η ωραιότερη του τουρνουά:






Αποθήκευση σε PDF

3 σχόλια:

barbis είπε...

Τελείωσε και το διεθνές τουρνουά της Καλαμαριάς,μια άψογη διοργάνωση που ήταν για μένα και τη Φανή μια καλή προπόνηση για το επερχόμενο πρωτάθλημα της ΤΕΣΣΑΣ.Το οποίο πρωτάθλημα παραλίγο να το χανάμε διότι ο τοσοδούλης πολυπροεδράκος ΤΕΣΣΑΣ και ΤΕΔ Σπύρος Ζαννιάς δεν μου έστειλε την προκήρυξη,για να με τιμωρήσει που κάθε φορά βγάζω τα άπλυτα του στη φόρα!Δε φτάνει που μας έχει αδικήσει τόσες φορές εμάς στην Ιστιαία,δε φτάνει που δεν τον παραπέμψαμε στο πειθαρχεικό συμβούλιο της ΕΣΟ για τις χαμένες επιδοτήσεις των μικρών πρωταθλητών μας τώρα ζητάει και τα ρέστα!!Για να μην ανάφερω και την κάλυψη που πρόσφερε στις κομπίνες που γίνονταν στα προγράμματα των περιφερειακών προπονητών στη Στερεά! Αλλά ευτυχώς προλάβαμε από καθαρή τύχη και δηλώσαμε συμμετοχή.

barbis είπε...

Kαι δεύτερο απανωτό χτύπημα από τον μεγαλειότατο αφέντη της ΤΕΣΣΑΣ στο άμοιρο κορμί μου!Νέα προκήρυξη που δε μου έστειλε με την οποία ενημερώνει τα σωματεία πως η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει από την ΕΣΟ.Αχ κύριε Σπύρουουουου μας πως θα αντέξω τόσο πόνο ο δύστυχος!!Και όπως πάντα έκλεψε την παράσταση με τις μπούρδες του!Η αρίθμηση των ομάδων για την κλήρωση θα γίνει λέει-άκουσον,άκουσον-με σειρά αρχαιότητας!!Αυτό και αν είναι έμπνευση,μιλάμε ότι αυτό το παιδί έχει τρομερή φαντασία και αδικείται στην ΤΕΣΣΑΣ.Οσο πιο σιτεμένη λοιπόν είναι μια ομάδα τόσο μικρότερο νούμερο στην κλήρωση θα έχει!Η γριά η κότα έχει το ζουμί!Εσείς οι νέοι ήσυχα εκεί στην Εύβοια και τη Λαμία μη χαλάτε τη σειρά στο τέλος:)Μήπως να κάνουμε και καμιά παρέλαση και να βάλουμε σημαιοφόρο τον πολυπρόεδρο που έχει και αθλητική κορμοστασιά?

barbis είπε...

11 Μαϊου 1720.Γεννιέται ο γερμανός ευγενής,γνωστός για τις περιπέτειες του και τα τερατώδη ψεματά του βαρώνος Μινχάουζεν.
1 Ιανουαρίου 1960.Γεννιέται ο Στερεοελλαδίτης πολυπρόεδρος ΤΕΣΣΑΣ,γνωστός για τις γκάφες του και τα ακόμη πιο τερατώδη ψεματά του Σπύρος Ζαννιάς!Υποψήφιος για το όσκαρ μεγαλύτερου ψέματος στην παγκόσμια ιστορία δικαιολογήθηκε στο γραμματέα του Σ.Ο ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-διότι εμένα δεν μου το σηκώνει το τηλ.-ότι δε μου στέλνει email με τις προκηρύξεις διότι δε τον αφήνουν από την τεχνική εταιρία που δουλεύει να στέλνει email με πολλούς παραλήπτες!!!Ακούει κανείς ή κουφαθήκατε όλοι?Ο βαρώνος Μινχάουζεν πέθανε ζήτω ο βαρώνος Ζαννιανχάουζεν!