Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς Ανδρών-Γυναικών 2008

Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς και το σωματείο Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» διοργανώνουν το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς Ανδρών-Γυναικών 2008 που θα πραγματοποιηθεί από τις 21/6/2008 έως τις 6/7/2008. Δείτε τη σχετική προκήρυξη εδώ.

Παρουσιάζουμε παρακάτω το Δελτίο Τύπου της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας 2008 στη Χαλκίδα

Μια ακόμη σημαντική διοργάνωση ανέλαβε να πραγματοποιήσει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς” σε συνεργασία με τη Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (ΤΕΣΣΑΣ). Πρόκειται για το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς Ανδρών-Γυναικών 2008 που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα τα Σαββατοκύριακα 21-22 Ιουνίου και 5-6 Ιουλίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ξενοδοχείο “Παλίρροια” η διεύθυνση του οποία πολύ ευγενικά παραχώρησε δύο αίθουσες του ξενοδοχείου για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες που ανήκουν σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ και έχουν έγκυρο αθλητικό δελτίο.

H ανάληψη αυτής της διοργάνωσης από τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας για διάδοση και ανάπτυξη του σκακιού στην Εύβοια αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η πρόσφατη διοργάνωση από τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας του Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Εύβοιας για το 2008 στο οποίο συμμετείχαν 157 μαθητές ενώ συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια η Ακαδημία προωθεί τη λειτουργία της ειδικότητας “Προπονητής Σκάκι” στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Χαλκίδας (ήδη οι πρώτες επαφές με τον Ο.Ε.Ε.Κ. και το Ι.Ε.Κ. Χαλκίδας ήταν ιδιαίτερα θετικές) ενώ προγραμματίζει ανοιχτές σκακιστικές εκδηλώσεις στην παραλία της Χαλκίδας με σκοπό να φέρει τους Χαλκιδείς ακόμη πιο κοντά στο σκάκι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο διευθυντή αγώνων της διοργάνωσης και πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Γιώργο Τσουνή: Τηλέφωνο: 6932-274274, Fax: 22210-85737, E-mail: tsounisg@otenet.gr και στον γραμματέα της Ακαδημίας κ. Κωνσταντίνο Χουχούμη: Τηλέφωνο: 22210-21093, 6974-312421. Πληροφορίες για τη διοργάνωση και τις δραστηριότητες της Σκακιστικής Ακαδημίας υπάρχουν και στη νέα ιστοσελίδα της Ακαδημίας στη διεύθυνση: http://www.skakistikiakadimia.gr
Αποθήκευση σε PDF

8 σχόλια:

barbis είπε...

Ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι το μεγάλο αστέρα του μπάσκετ Νίκο Γκάλη το 1987,μετά από κάθε επιτυχία της Εθνικής αν είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριεράς του και εκείνος απαντούσε ότι είναι η μεγαλύτερη στιγμή του μέχρι την επόμενη!
Αν οι ίδιοι δημοσιογράφοι ρωτούσαν το 2008 το μεγάλο αστέρα της ΤΕΣΣΑΣ τον πολυπρόεδρο Σπύρο Ζαννιά αν αυτή είναι η μεγαλύτερη γκάφα της καριέρας του θα απαντούσε ακριβώς το ίδιο!
Εντρομος ο Γιώργος Τσουνής πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος αντίκρυσε στην προκήρυξη για το ατομικό αντρών της ΤΕΣΣΑΣ τον εξής απαράδεκτο όρο:"Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι σκακιστές/τριες που αγωνίζονται σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ με υποσχετική και ανήκουν σε άλλη Ένωση/Επιτροπή" o oποίος αφαιρούσε το δικαίωμα της συμμετοχής στον καλύτερο του παίχτη που είχε πάρει με υποσχετική από το Αιγάλεω!
Εψαχνε λοιπόν να βρεί ένα παραθυράκι για να αγωνιστεί ο αθλητής του χωρίς να φαντάζεται ότι ο κύριος Ζαννιάς είχε αφήσει ανοιχτή ολόκληρη μπαλκονόπορτα!!Κατα αρχήν όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΤΕΣΣΑΣ διοργανώνει Α-ΝΟΙ-ΚΤΟ Ατομικό πρωτάθλημα αντρών με γεωγραφικό περιορισμό!!Λέει λοιπόν η προκήρυξη"Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές/τριες που ανήκουν σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ, με θεωρημένο Αθλητικό Δελτίο" Αυτός ο περιορισμός από μόνος του αποτελεί χοντρή πατάτα,έπρεπε κανονικά να επιτρέπεται ελεύθερα η συμμετοχή σε όλους τους σκακιστές και όχι μόνο της ΤΕΣΣΑΣ. Πως απάντησε όμως ο απίστευτος Σπύρος Ζαννιάς στα παράπονα του κυρίου Τσουνή?Μα με μιά φωτογραφική προκήρυξη που έλεγε:"Έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά δεν έχουν δικαίωμα πρόκρισης οι σκακιστές/τριες που αγωνίζονται σε σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ με υποσχετική και ανήκουν σε άλλη Ένωση/Επιτροπή".Θα ήταν καλύτερα να έλεγε:"Eπιτρέπεται η συμμετοχή ενός μελαχροινού σκακιστή φοιτητή στα ΤΕΙ Χαλκίδος και που το Επώνυμο του αρχίζει απο "Κουλαξού" και τελειώνει σε "ζίδης".Δε θέλουμε να τον διορίσουμε στο δημόσιο κύριε Σπύρο μας,να παίξει σκάκι στο τουρνουά μας θέλουμε!
Υ.Γ για ενημέρωση του κυρίου Ζαννιά τον παραπέμπω στα παρακάτω link για να δει πώς γίνονται τα ανοιχτά ατομικά Αττικής,Θεσσαλίας και ΕΣΣΠΕΠ. 1.www.skaki.gr
2.http://www.pirgoschess.gr/
3.http://www.sslarisas.com/newsite/

Ανώνυμος είπε...

kapia stigmi nomizame oti to atomiko stereas de tha gini pote kapoy aloy ektos ap to distomo! giafto loipon filaxtite kapios foyrnos tha gremistei!

v.roumpis

Ανώνυμος είπε...

Ela o fournaris eimai,katw ta xeria apo to fourno mou.

Ανώνυμος είπε...

Ξερετε αν ειναι δυνατον να συμμετασχει καποιος απο αλλη ενωση;;

barbis είπε...

Ετσι όπως την έχει κάνει την προκήρυξη ο Σπύρος δεν επιτρέπεται κανένας από άλλη Ενωση.Και είναι κρίμα διότι η Χαλκίδα είναι κοντά στην Αθήνα και το πρωτάθλημα θα μάζευε πολύ κόσμο!Ας ελπίσουμε από του χρόνου να στρώσουν τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

οχι βεβαια! γιατι να συμμετασχει αλλος? η τεσσας ειναι μια και μοναδικη οπως και η ιεραρχια της!
μα καλα ποιος εφτιαξε αυτους τους κανονες? τοσο πολυ φοβοταν τους ξενους παιχτες? εμεις δηλαδη πως θαν παιξουμε? πρωτη φορα βλεπω τουρνουα πριβε! κρα κρα κραααααααα

Ανώνυμος είπε...

κριμα γιατι το προγραμμα βολευει τους αθηναιους

barbis είπε...

Αλλαξε τελικά η προκήρυξη για το ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2008!!Το πρωτάθλημα έγινε όντως ανοιχτό και επιτρέπεται η συμμετοχή όλων των σκακιστών της ΕΣΟ!Οι αγώνες αρχίζουν το Σάββατο και παράλληλα γίνεται και ένα ανοιχτό τουρνουά για παίδες κάτω των 14 ετών!Μπράβο στον διοργανωτή Γιώργο Τσουνή!