Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ

Του Χρήστου Ζάκκα

Ο Χώρος των αγώνων στο ξενοδοχείο "Ερμής"
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση των τελικών (final four) του ομαδικού διασυλλογικού πρωταθλήματος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Μάρτη στα Λουτρά Αιδηψού.

Αρκετά ενδιαφέρουσες πατρίδες , αγωνιστικό πνεύμα αλλά κυρίως ιδιαίτερα ζεστό κλίμα και πολύ φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων χωρίς σκοπιμότητες και ιδιοτελείς σκοπούς ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων. 

Μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε τέτοιες διοργανώσεις και ιδιαίτερα στο σκάκι είναι όλοι νικητές και ο πιο μεγάλος νικητής είναι το ίδιο το άθλημα.

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από τον Διαιτητή των αγώνων τα ζευγάρια που προέκυψαν για τους ημιτελικούς του Σαββάτου ήταν

Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας (Σ.Ο.Β.Ε.)– Σύλλογος Σκακιστών Ελασσόνας (Σ.Σ.Ε.) και 

Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας (Σ.Ν.Ο.Λ.) – Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) .

Η ομάδα του Σ.Ο.Β.Ε. επεκράτησε με 5-2 και η ομάδα του Σ.Ο.Λ. με 6-1 των αντιπάλων τους και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της επόμενης ημέρας.

Στον αγώνα μεταξύ των δύο ηττημένων η ομάδα του Σ.Ν.Ο.Λ. κατέκτησε τη νίκη με 3-2 και την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Στο μεγάλο τελικό η ομάδα του Σ.Ο.Λ. με 5,5 έναντι 2,5 επεκράτησε της ομάδας της Βόρειας Εύβοιας και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας. 

Η σύνθεση της νικήτριας ομάδας : Στασινός Παναγιώτης, Μητράντζας Αθανάσιος, Τσούμας Ηλίας, Σιαμέτη Αναστασία, Σιαμέτη Κων/να , Σιαμέτη Τριανταφυλλιά , Ντούλιας Χρήστος , Στασινός Σταμάτης.
Για την δευτεραθλήτρια ομάδα της Βόρειας Εύβοιας αγωνίστηκαν : Μπαρμπής Θανάσης, Ανέστης Ιωάννης, Σκουρτανιώτης Γιώργος, Σιρκελή Φανή, Πλιούκα Ιωάννα, Καππέ Ελένη- Μαρία, Μουρίδης Κώστας και Σουλιάδης Ιωάννης.

Η σύνθεση της Σ.Ν.Ο.Λ. ήταν : Παγουρόπυλος Γιώργος, Τσιτούρας Ιωάννης, Στεργίου Γεώργιος, Αβδελίδου Ευαγγελία, Στεργίου Δήμητρα-Ειρήνη, Σταθόπουλος Κων/νος και για τον Σ.Σ.Ε. : Γκουκουμάτης Ευάγγελος, Ζαρκαδής Ιωάννης, Παγώνης Ιωάννης, Μπέγκα Ειρήνη, Ζαρκαδής Αχιλλέας, Γκουγκουμάτης Κων/νος. 

Όπως τόνισε και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. κ. Παγουρόπουλος Γιώργος η Ένωση θα συνεχίσει να προάγει το άθλημα έχοντας το εντυπωσιακό, στον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας της, την ίδρυση τριών νέων σωματείων στην Κεντρική Ελλάδα και τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν πυλώνες στήριξης της προσπάθειας που γίνεται.

Όλες οι ομάδες ήταν ενθουσιασμένες από την φιλοξενία και επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά οι αδιάρρηκτοι δεσμοί πραγματικής φιλίας που αναπτύσσονται στο χώρο του αθλήματος του σκακιού, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα αθλήματα.

Αποθήκευση σε PDF

1 σχόλιο:

barbis είπε...

Mεταξύ των θεατών ήταν και ο βετεράνος μαιτρ Χρήστος Παπαποστόλου μέλος της εθνικής ομάδας για πολλά χρόνια(1960-1971) με την οποία πήρε μέρος σε 5 Ολυμπιάδες!Παρακολουθεί πολύ συχνά αγώνες του ΣΟΒΕ και είχε έρθει και μαζί μας στο finoul four του κυπέλλου στο Βόλο.Φαίνεται καθαρά στην 5η φωτογραφία.