Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Περιφερειακά Σχολικά Πρωταθλήματα Κεντρικής Ελλάδας


ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2011)
ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2011)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας προκηρύσσει περιφερειακό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα για την Κεντρική Ελλάδα για το 2011.
2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας και τα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΕ».
3.ΤΟΠΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ
Στα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΕ» , 1ο χλμ. Λαρίσης – Τρικάλων,Τερψιθέα, στην Λάρισα, το Σάββατο 12/03/2011 και την Κυριακή 13/03/2011.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Α)ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Δικαίωμα συμμετοχής στο ατομικό περιφερειακό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, και της γεωγραφικής περιοχής των Δήμων Ιστιαίας – Ωρεών και Αιδηψού της Bόρειας Εύβοιας, έναντι παραβόλου 5 ευρώ κατ’ άτομο (απόφ. Γεν. Συνέλευσης ΕΣΣΚΕ) που θα κατατίθεται κατά την προσέλευση των μαθητών/τριών στο χώρο των αγώνων. Για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι, με σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής, μέχρι την συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού των 400 μαθητών και μαθητριών όλων των τάξεων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
Β) ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ:
Δικαίωμα συμμετοχής στο ομαδικό περιφερειακό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, και της γεωγραφικής περιοχής των Δήμων Ιστιαίας – Ωρεών και Αιδηψού της βόρειας Εύβοιας, έναντι παραβόλου 5 ευρώ κατά άτομο, (απόφ. Γεν. Συνέλευσης ΕΣΣΚΕ). Για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι με σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού των σαράντα ομάδων όλων των σχολείων, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Κάθε σχολείο δικαιούται να σχηματίσει μία μόνο ομάδα.
5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους: 1 όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και 2 όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις). Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 16) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:




1.
Μαθητές-Μαθήτριες
Νηπιαγωγείων
2.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5.
Μαθητές-Μαθήτριες
Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6.
Μαθητές-Μαθήτριες
Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7.
Μαθητές-Μαθήτριες
ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Γυμνασίου
9.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Γυμνασίου
10.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Γυμνασίου
11.
Μαθητές-Μαθήτριες
Λυκείων

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας.
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σάββατο
12 Μαρτίου 2011
Εγγραφές
09:00 – 10:05
Σάββατο
12 Μαρτίου 2011
Τελετή Έναρξης
Έναρξη 10:15
Σάββατο
12 Μαρτίου 2011
1ος – 5ος Γύρος
Έναρξη 11:00
Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κυριακή
13 Μαρτίου 2011
Εγγραφές
09:00 – 10:05
Κυριακή
13 Μαρτίου 2011
Τελετή Έναρξης
Έναρξη 10:15
Κυριακή
13 Μαρτίου 2011
1ος – 5ος Γύρος
Έναρξη 11:00
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για τα Πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των εγγραφών.



8. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:Α) Για το ομαδικό πρωτάθλημα: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Β) Για το ατομικό πρωτάθλημα:Για ελβετικό σύστημα Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)..
9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διευθυντές Αγώνων ορίζονται, ο κ. Παναγιώτης Βιττωράτος και η κ. Γιώτα Βαϊοπούλου. Επικεφαλής διαιτητής και υπεύθυνος κληρώσεων ο κ. Δημήτρης Τσώρος με βοηθούς που θα ορισθούν από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., οι αποφάσεις των οποίων είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.
10. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στο Ομαδικό πρωτάθλημα, κύπελλα θα πάρουν οι πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας και μετάλλιο θα πάρουν οι τρείς πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας. Στο Ατομικό πρωτάθλημα, μετάλλιο θα πάρουν οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρείς πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης. Το πρώτο αγόρι κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Κεντρικής Ελλάδας και το 1ο κορίτσι κάθε τάξης ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας.
11. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τα σχολεία πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου τους, μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 13.00 στην Γραμματέα της ΕΣΣΚΕ κ. Γιώτα Βαϊοπούλου αποκλειστικά και μόνο στο fax: 22310-26417 με τη σημείωση «υπ’ όψη κ. Βαϊοπούλου» ή στο e-mail : vaiopouloug@yahoo.gr. Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν:
1)Για τα ατομικά πρωταθλήματα, ονοματεπώνυμο, τάξη και σχολείο.
2)Για τα ομαδικά πρωταθλήματα θα πρέπει να συμπληρωθεί η επισυναπτόμενη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και να υπογραφεί από το διευθυντή του σχολείου.
12. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:
Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής (+2 αναπληρωματικοί) με υποχρεωτική συμμετοχή μιάς τουλάχιστον μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά), με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα. Κάθε ομάδα θα έχει έναν αρχηγό, ο οποίος θα είναι ένας από τους παίκτες της ομάδας. Ο ρόλος του αρχηγού θα είναι αποκλειστικά η κατάθεση της σύνθεσης της ομάδας του. Δεν θα ενημερώνει τους παίκτες για το σκορ, δεν θα δίνει οδηγίες για το αποτέλεσμα, και δεν επιτρέπεται να παραμένει στο χώρο των αγώνων μετά το τέλος της παρτίδας του.
13. ΓΕΝΙΚΑ
13.1 Το αποτέλεσμα κάθε παρτίδας θα κρίνεται:
Α) Από το αποτέλεσμα που θα επιτύχουν οι αντίπαλοι μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης.
Β) Αν μια παρτίδα στην οποία δεν χρησιμοποιείται χρονόμετρο, δεν τελειώσει στον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης, ο διαιτητής θα αποφασίζει με κριτήριο την θέση των αντιπάλων σε συνδυασμό με τα εναπομείναντα κομμάτια. Η απόφαση του διαιτητή θεωρείται τελεσίδικη.
13.2 Στην αίθουσα αγώνων επιτρέπεται η παραμονή ΜΟΝΟ των αγωνιζομένων παικτών, και του προσωπικού της διοργάνωσης. Παίκτης που τελειώνει την παρτίδα του, θεωρείται θεατής και θα πρέπει να εγκαταλείψει την αίθουσα αγώνων. Ο Διευθυντής αγώνων θα έχει και το καθήκον ενημέρωσης των γονέων και συνοδών για οποιοδήποτε θέμα της διοργάνωσης. Για την ενημέρωση του Πίνακα Ανακοινώσεων αποκλειστική ευθύνη έχουν ο Διευθυντής αγώνων μαζί με τον Επικεφαλής Διαιτητή.
13.3 Η είσοδος στο Γραφείο Κληρώσεων θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για το προσωπικό της διοργάνωσης.
13.4 Αν ένας παίκτης δεν προσέλθει σε ένα γύρο, θα θεωρηθεί ότι αποχώρισε από το πρωτάθλημα και δεν θα κληρωθεί για τους εναπομείναντες γύρους.
13.5 Την ευθύνη μεταφοράς και φύλαξης των μαθητών-τριών στο χώρο των αγώνων, φέρουν οι γονείς και οι συνοδοί αυτών.
13.6 Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.


 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΚΟΔΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αποθήκευση σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: