Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Συγκέντρωση Σωματείων ΤΕΣΣΑΣ


Αποθήκευση σε PDF

26 σχόλια:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Θέλω να χαιρετίσω την απόφασι της Ομοσπονδίας –αν έχω καταλάβη σωστά- να αποδεχθή την θέλησι της πλειοψηφίας των Σωματείων της Τοπικής Ένωσης με τις σχετικές αρχαιρεσίες, και όχι να καταφύγη στην λογική του όποιου διορισμού.
Η εγγύησι της νομιμότητας και η κατάφασι στις δημοκρατικές διαδικασίες –πράγματα αυτονόητα- είναι το λιγότερο που περιμένουμε από το νέο ΔΣ της ΕΣΟ.

barbis είπε...

Ελπίζω όλα να γίνουν όπως λες Αλέξανδρε!Με διάβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΕΣΟ κύριος Μακρόπουλος σε συνάντηση μας το Σάββατο στα γραφεία της ΕΣΟ ότι η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει δημοκρατικά και θα εισακουστεί η πλειοψηφεία των σωματείων.Φυσικά εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου (όποιος καεί στο χυλό φυσάει και τη γιαούρτη) και διαφωνώ και για τον τόπο συνάντησης των σωματείων.Η επιλογή της Χαλκίδας είναι άκρως ακατάλληλη και είναι σα να μεροληπτεί η ΕΣΟ υπέρ του τοπικού υποψηφίου.Η συνάντηση έπρεπε να γίνει σε ουδέτερο έδαφος και κατά προτίμηση στην έδρα της ΤΕΣΣΑΣ στη Λιβαδειά!Και ο Κρυονερίτης μπορεί να κόψει μια χαρά την πίτα του εκείνη τη μέρα:)

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς,η καθιέρωση της Νεοελληνικής Γραμματικής από την Βουλή των Ελλήνων δεν εντάσσεται στις Δημοκρατικές Διαδικασίες και δεν δικαιούται καμιά απολύτως κατάφαση.

Συγγνώμη για το εκτός θέματος -ή μήπως όχι;- σχόλιο.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Γουστάρω Δημοκρατικό ήθος από τον …Κουκουλοφόρο, εε, σόρυ από τον …Ανώνυμο (ή Ανώνυμη;).
Αν του πώ ότι θα συνεχίσω στα προσωπικά μου γραπτά και στην ιδιωτική μου αλληλογραφία να γράφω όπως μου καπνίση, θα καταλάβη; Γιατι άμα του επιχειρηματολογήσω ουσιαστικά ή κάνω αναφορά στην ΚΝΕ (Κοινή Νέα Ελληνική) του Καβάφη, του Εγγονόπουλου ή και του Ράμφου, μάλλον θα χάσω το σάλιο μου…
Η επιστημονική μου γνώμη και το αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης για τον λαό μου, (=απέναντι στα παιδιά και τους εκάστοτε μαθητές μου), αυτά μου υπαγορεύουν.

ΥΓ 1.http://neospalamedes.blogspot.com/2008/07/0-0.html
2.Επίσης η εθνική μου συνείδησι είναι πάνω από την ελλαδική μικρόνοια. Καί στην γλώσσα διεκδικώ τα πάντα.
Νοχλάω;

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Θανάση (και κα Σιρκελή),
ζητώ συγγνώμη για το αψύ ύφος μου στο προηγούμενο σχόλιο.
Θίχτηκα, αλλά εσείς δεν φταίτε.
…………………
Για το θέμα μας:
Α. Δεν έχω δικαίωμα να θέσω σε αμφισβήτησι την σοβαρότητα ή ακόμη περισσότερο την εντιμότητα του κ. Μακρόπουλου. Αφού προσωπικά σε « διάβεβαίωσε (…) ότι η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει δημοκρατικά και θα εισακουστεί η πλειοψηφία των σωματείων», αυτό, πιστεύω, θα γίνη.
Αν είναι αλήθεια όμως, ότι υπάρχει τοπικός υποψήφιος στην πόλι μου (αλήθεια, ποιος είναι;), έχεις δίκιο να διαφωνείς «και για τον τόπο συνάντησης των σωματείων».
Όσο μου πέφτει λόγος, λοιπόν, συμφωνώ με την άποψί σου, ότι «η συνάντηση έπρεπε να γίνει σε ουδέτερο έδαφος και κατά προτίμηση στην έδρα της ΤΕΣΣΑΣ στη Λιβαδειά».
Αλλιώς μένει μια υποψία μεροληψίας…

barbis είπε...

Αλέξανδρε ego προσωπικά den έχω κανένα provlima με το πως grafei o καθένας!Δηλ.to na γράφει kapoios ελληνικά με αγγλικούς χαρακτήρες einai kalitero?
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ (βλέπε (διαβεβαίωσε (...)) ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟ!
Πρώτη φορά τον έβλεπα τον άνθρωπο και μπορώ να πω ότι δεν τον γνώρισα με τις καλύτερες συνθήκες.Βρέθηκα μπροστά του απολογούμενος διότι κάποιος τοπικός υποψήφιος με έβαζε σε ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή με συνεργάτη του την ώρα που καταφερόμουν εναντίον του!
ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΗΧΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Θαναση κοίτα να δεις τι έγινε στις έκλογες της ένωσης στη Θεσσαλονίκη για να πάρεις μια εικόνα τι θα γίνει και σε σας αν δεν προσέξετε

barbis είπε...

Τι έγινε εκεί?Νομίζω ότι έγινε κανονική ψηφοφορία στην οποία η παράταξη του κυρίου Τσορμπατζόγλου πήρε όλες τις έδρες.Δεν έγιναν όλα με το γράμμα του νόμου?

barbis είπε...

Εν τω μεταξύ άδικα τα έχωσα και στον Αλέξανδρο από ότι μου είπε η Φανή!Το (...) δε σημαίνει ότι αφήνει υπονοούμενα για το θέμα αλλά ότι παραπέμπει στο κείμενο.Αν όντως είναι έτσι ζητάω συγνώμη και του αφιερώνω και ένα ανεκδοτο που μόλις άκουσα:
Δύο αναρχικοί παίζουν σκάκι.
Λέει ο ένας: "ΜΑΤ!"
Απαντάει ο άλλος: "ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥ!"

Ανώνυμος είπε...

όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου, αλλά δεν σου κάνει εντύπωση ότι δεν εκλέχθηκε ούτε ένας που δεν υποστήριξε την παράταξη Μακρόπουλου στις εκλογές της ΕΣΟ ...αν ενδιαφερθείς θα μάθεις και θα δεις με ποια κριτήρια, αλλά και πως δημιουργούνται οι τοπικές συμμαχίες ανά την Ελλάδα.

barbis είπε...

Χα χα μικρό το κακό τότε το πολύ πολύ να μη βγω εγώ στο Δ.Σ, δεν έγινε και τίποτα!Όλοι οι άλλοι της Τεσσας μάλλον ψήφισαν Μακρόπουλο.Πάντως και να μη βγω η φωνή μου θα ακούγεται μέσα από αυτό το blog.Tα άπλυτα τους θα βγαίνουν στη φόρα και όλος ο σκακιστικός χώρος της χώρας θα τα μαθαίνει.

Ανώνυμος είπε...

για να δούμε λοιπόν θα αφήσουν να εκλεγεί μια γενναία και καθαρή φωνή..

barbis είπε...

Αλήθεια για να δούμε?Κανονικά και ο πολυπρόεδρος Ζαννιάς πρέπει να με ψηφίσει που όταν τον έκρινα για τα αναρίθμητα λάθη του(?)μου έλεγε "αντί να κάνεις κριτική ασχολήσου και εσύ για να σε δούμε".

Ανώνυμος είπε...

Στη Θεσσαλονίκη οι αντιπολιτευόμενοι τον Μακρόπουλο δεν πήραν ούτε μία έδρα.Ασχετα από τι συμμαχίες έγιναν σε τοπικό επίπεδο η πανωλεθρία της αντιπολίτευσης δείχνει την μικρή απήχηση που έχει στην πλατιά μάζα των σωματείων και των σκακιστών.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

@ barbis
Χρειάστηκα μια μέρα να συνέλθω
από την άδικη επίθεσί σου.
Τέλος πάντων. (Μερσί για το ανέκδοτο που μου αφιέρωσες –τουλάχιστον δεν ήταν ποντιακό).
Υγεία νά ’χουμε, να …παρεξηγιόμαστε!

Πού μπορούμε να μάθουμε, επιτέλους, τους υποψηφίους για το ΔΣ της ΤΕΣΣΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

είδες πως απάντησαν τα εξαπτέρυγα λες και τα σωματεία της Θεσσαλονίκης που αποκλείστικαν από την ένωση δεν αξίζουν τίποτα.
αν κοιτάξεις θα δεις ότι απόκλειστικε το 70% του ενεργού σκακιστικού χάρτη της Θεσσαλονίκης και μετά μας μιλάνε για απήχηση οι συμφεροντολόγοι!!

barbis είπε...

Λοιπόν οι υποψήφιοι για την προεδρεία της ΤΕΣΣΑΣ είναι δύο.
1.Τσουνής Γιώργος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος.
2.Παγουρόπουλος Γιώργος του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΟ Βόρειας Εύβοιας ποιόν στηρίζει;

barbis είπε...

O Σ.Ο Βόρειας Εύβοιας έχει εκφράσει εγγράφως προς την ΕΣΟ την προτίμηση του στον κύριο Παγουρόπουλο.Φυσικά όλα θα κριθούν το άλλο Σάββατο στη Χαλκίδα τότε θα γίνει η εκλογή του προέδρου και των άλλων μελών του Δ.Σ της ΤΕΣΣΑΣ.Εξάλλου μπορεί να ενδιαφέρεται και κανένας άλλος για την προεδρεία και να μην το ξέρουμε.
Για την κόντρα που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη δεν μπορώ να πάρω θέση αλλά το μόνο που έχω να πω είναι ότι έχω γνωρίσει προσωπικά τους κυρίους Μαστροβασίλη και Αντωνιάδη από τη μία παράταξη και τους κυρίους Τσορμπατζόγλου,Ιβάνοβιτς,Μήτρου και Κωνσταντινίδη από την άλλη και όλοι μου φαίνονται εξαιρετική κύριοι.Ο καθένας προσφέρει στο σκάκι της περιοχής πάρα πολλά με τον τρόπο του.Για το θέμα της βιβλιοθήκης του Ιωακειμίδη που τόσο έκταση πήρε η γνώμη μου ήταν ότι έπρεπε να δωθεί στην ΕΣΘ και ότι σιγά μην ήταν η ανακοίνωση της ΕΣΘ ο λόγος που δεν βγήκε η παράταξη του κυρίου Μαστροβασίλη στις εκλογές.

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Θανάση, καλό μήνα!
Είδες την πρότασι της ΕΣΚΑ;
Πώς σου φαίνεται;
Προτείνει "το μοίρασμα της τετραετούς θητείας σε δύο διετίες" για τους 2 υποψηφίους Προέδρους.
Γιατί δεν βρίσκεις άλλον έναν, μ' εσένα, να πάη το μοίρασμα σε 4;
Ακόμα καλύτερο θα ήταν το ενδεχόμενο των 8 υποψηφίων, οπότε με "το μοίρασμα της τετραετούς θητείας" σε 8 εξάμηνα "είτε με κοινή συμφωνία (...) ή με κλήρωση" θα είχαμε την αποθέωσι της συμμετοχικής (πρβλ. Αθηναϊκής) δημοκρατίας!

barbis είπε...

Αλέξανδρε μη τα λες έτσι απότομα και τρομάζω!Η πρόταση της ΕΣΚΑ είναι πρακτικά απραγματοποίητη και όχι τόσο δημοκρατική όσο φαίνεται.Πιο πολύ μου θυμίζει Σολωμόντεια λύση.Το να κάνουν Τσουνής -Παγουρόπουλος το 1-2 (πρόεδρος-γραμματέας) ανά δύο χρόνια κάθε άλλο παρά δημοκρατικό είναι.Πρώτα από όλα παρακάμπτουν το σύστημα των εκλογών που λέει πως ο πρόεδρος ορίζεται από την ΕΣΟ ενώ γίνεται ψηφοφορία για τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη επομένως καιγια τον γραμματέα.Κατά δεύτερον με την πρόταση της ΕΣΚΑ αντί να έχουμε έναν ορισμένο θα έχουμε δύο ενώ με τη δική σου πολύ περισσότερους!Που είναι λοιπόν η δημοκρατία?

Ανώνυμος είπε...

Βρε Θανάση, ξέρεις πόσο σ' αγαπώ και σ' εκτιμώ, αλλά ώρες-ώρες το παρατραβάς. Καλή ώρα, με την ευκολία που αποδίδεις έλλειμμα Δημοκρατίας στην πρόταση της ΕΣΚΑ.

Πιστεύω, ότι οι φίλοι από την Αμφισσα (με την ευκαιρία: Ευχαριστούμε για την χθεσινή Φιλοξενία, συγχαρητήρια για την Νίκη και Καλή Επιτυχία στην συνέχεια του Κυπέλλου), δεν κατέθεσαν την πρόταση επειδή ...αδιαφορούν για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς. Οπως αναλυτικά εξηγούν στο δικτυακό τους τόπο και γνωστοποιούν σε όλα τα Σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ, η πρότασή τους θέτει ως προϋπόθεση την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των σωματείων, όπως αυτή θα εκφρασθεί μέσα από ψηφοφορίες. Αν μου επιτρέπεται να ερμηνεύσω τα κίνητρά τους, αφετηρία της πρότασής τους είναι η αγωνία τους απέναντι στον ορατό κίνδυνο της διάσπασης και της στείρας αντιπαράθεσης, αγωνία απόλυτα κατανοητή απ' όσους αντιμετωπίζουμε το Σκάκι -κατά κύριο λόγο- σαν Γονείς (που παίζουν τα παιδιά τους).

Στο δεύτερο σκέλος της ένστασής σου, φοβάμαι ότι δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και η συνθετική πρόταση της ΕΣΚΑ είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί. Μόνο που πιστεύω ότι η ευθύνη γι αυτό δεν βαρύνει τους φίλους της Αμφισσας: Βαρύνει αντίθετα εκείνους που χθες δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να συνεργασθούν με τον Χ υποψήφιο και σήμερα πρωτοστατούν σε ετερόκλιτες εναντίον του συμμαχίες, στη βάση προσωπικών και μόνο αντιπαραθέσεων.

Επί της ουσίας: Οι θέσεις των υποψηφίων υπάρχουν κάπου, ώστε να συζητήσουμε πάνω σ' αυτές;

barbis είπε...

Πάνο προφανώς μέσα σε αυτό το σύστημα εξισώσεων με δύο αγνώστους περιλαμβάνεις και εμένα!Εγώ όπως γνωρίζεις δε δημιουργώ μόνο συνεργασίες μέσα στο σκακιστικό χώρο αλλά κυρίως φιλίες.Αν ο Χ υποψήφιος παρασύρθηκε από τη δίψα του για εξουσία- ενώ μέχρι τότε ήθελε να είναι απλός φαντάρος όπως μου έλεγε-και προέβει σε απαράδεκτες πράξεις προς το άτομο μου (η δεύτερη συνιστά ποινικό αδίκημα όπως γνωρίζεις) δε φταίω εγώ σ' αυτό.Ούτε φταίω που συνεργάζομαι με τον Ψ υποψήφιο-φίλο διότι θεωρώ την εκλογή του σημαντικό βήμα προόδου του αθλήματος στην περιοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

"Πάνο προφανώς μέσα σε αυτό το σύστημα εξισώσεων με δύο αγνώστους περιλαμβάνεις και εμένα!"

Κάνεις λάθος! Και με ξαφνιάζεις, καθώς ο τρόπος που παίζεις -κι όχι μόνο- μ' έχουν πείσει, ότι αποφεύγεις τα βιαστικά συμπεράσματα. (Σε αντίθεση με κάτι όψιμες παρέες σου).

barbis είπε...

Mάλλον εννοείς όψιμη παρέα τον κύριο Ψ (βάσει του δικού μου συλλογισμού) τον οποίο γνωρίζω 3-4 χρόνια αντιθέτως με τον κύριο Χ που γνωρίζω μόλις 7-8 μήνες.Τον δεύτερο μάλιστα καλύτερα να μην τον γνώριζα έτσι που με ανακάτεψε με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της διοίκησης της ΕΣΟ!

Ανώνυμος είπε...

έγινε τελικά η συνέλευση των σωματείων?
θα μας ενημερώσετε να μάθουμε!!