Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου της ΕΣΣΚΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. )

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο την πρωτοφανή απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της σκακιστικής ομοσπονδίας να μην αξιολογήσει εκατοντάδες επίσημες παρτίδες, δεκάδων αθλητών της Ένωσής μας. Καταγγέλλουμε σε ολόκληρη την σκακιστική οικογένεια, αλλά και σε όλους τους φίλους του σκακιού, την συγκεκριμένη ενέργεια απαιτώντας την άμεση ανάκλησή της καθώς είναι ενέργεια άδικη, παράνομη και παραβιάζει όχι μόνο το καταστατικό και τον κανονισμό της ομοσπονδίας, αλλά και τον ίδιο τον αθλητικό νόμο. Στρέφεται εναντίον των σκακιστών του αθλήματος, εναντίον του ίδιου του αθλήματος και τελικά ακυρώνει την ίδια την ομοσπονδία. 
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας συμπαραστέκονται. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εθελοντικά για την ανάπτυξη του σκακιού στην περιοχή ευθύνης μας και θα εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. 
 
Με κινητήρια δύναμη τον εθελοντισμό και όχι την οικονομική συναλλαγή, με σύμμαχο το αίσθημα δικαίου αλλά και τον σκακιστικό κόσμο , με οδηγό το καταστατικό και τους κανονισμούς της ομοσπονδίας και τους νόμους της χώρας μας, η ΕΣΣΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον μαζικό αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη. 
 
Η μη αξιολόγηση των παρτίδων των αθλητών μας από το ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Ε.Σ.Ο., καταγράφεται στην σκακιστική ιστορία ως ένα από τα μελανότερα σημεία της. 
 
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης αυτής απόφασης .
Το ΔΣ της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Αποθήκευση σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: