Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Grand Hotel της Θεσσαλονίκης η ημερίδα για τον αθλητισμό και το σκάκι με θέμα "Αθλητισμός ώρα μηδέν".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί παράγοντες από το χώρο του μπάσκετ του βόλεϋ αλλά κυρίως από το σκακιστικό χώρο.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και πρόεδρος της ΕΣΣΚΕ Στέργιος Σκόδρας ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί λόγω της παρουσίας του σε επιστημονικό συνέδριο στην Πάτρα (http://www.cetl.elemedu.upatras.gr/conference/). Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργασία του Στέργιου βραβεύθηκε ως η καλύτερη από τις 151 εργασίες του συνεδρίου!

Λόγω του κωλύματος του κυρίου Σκόδρα την ΕΣΣΚΕ εκπροσώπησε στην Ημερίδα ο έφορος του Σκακιστικού Ομίλου Βόρειας Εύβοιας Μπαρμπής Θανάσης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στο χώρο του αθλητισμού. Οι περισσότεροι ομιλητές συμφώνησαν στην εύρεση τρόπων αυτοχρηματοδότησης των Ομοσπονδιών όπως και στην αναζήτηση χορηγιών όπου αυτό είναι δυνατόν. Κάποιοι μίλησαν και για περιορισμό των δαπανών στο αγωνιστικό μέρος προτείνοντας λύσεις όπως η δημιουργία περισσότερων ομίλων με στόχο τη μείωση του αριθμού των αγώνων αλλά και των αποστάσεων. Ορισμένοι πρότειναν ακόμα και μείωση των ομάδων κάτι που φυσικά είναι εφικτό σε χώρους όπως στο μπάσκετ ή το βόλεϋ αλλά σε καμία περίπτωση στο σκάκι.

'Οσον αφορά το σκάκι ιδιαίτερης προσοχής χρίζει η δήλωση του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κύριου Θεοδωρίδη  που μίλησε για προβληματική λειτουργία του Δ.Σ της ΕΣΟ η οποία τον αναγκάζει να μην ξανασχοληθεί με τα διοικητικά της ΕΣΟ μετά τη λήξη της θητείας του.

Ο κύριος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε και στην ΕΣΣΚΕ η οποία όπως είπε είναι νόμιμη Ένωση αλλά η ΕΣΟ δεν την αναγνωρίζει! Μιλώντας γενικότερα υπέδειξε ως μελλοντικό στόχο της ΕΣΟ την αλλάγή των γεωγραφικών ορίων όλων των σκακιστικών Ενώσεων της χώρας στα πλαίσια των Καλλικρατικών Περιφερειών ώστε να είναι περισσότερο βιώσιμες και πιο εύκολες στη διοίκηση.

Ακολουθεί ένα βίντεο από την ημερίδα το οποίο δυστυχώς στερείται ήχου στα πρώτα λεπτά και μέχρι την έναρξη της ομιλίας του εκπροσώπου του βόλεϋ. Έτσι δεν ακούγεται η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του εκπροσώπου του μπάσκετ που ήταν ιδιαίτερα παραστατικός και κατατοπιστικός στις παρατηρήσεις του για τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση στο δημοφιλές αυτό άθλημα.
                    http://www.ustream.tv/recorded/14378465


Αποθήκευση σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: